Montenegro: ett land värt att besöka!Besök Montenegros profil

Reseguide: Montenegro

Montenegro (Svarta Bergen), ett liten land på Balkan med en mycket stor variation av berg, hav, stränder, floder, skidbackar. Nästan oändligt med attraktioner. Montenegro passar alla typer av turister från barnfamiljen till backpackers. Det finns något för alla i detta underbara land och allt når du dessutom inom någon timmes bilfärd. Praktiskt!

För den affärsinriktade finns flera affärsmöjligheter med låga skatter. Mer om detta längst ned i artikeln.

Montenegro har snabbt växt som ett av de populäraste tursitresmålen i Europa och det är inte svårt att förstå varför.

Montenegriner är ett vänligt och korrekt folkslag. De hjälper gärna turister och detta land är ett av de säkraste tursitresmålen.

Från Sverige finns det direktflyg till Montenegro!

De flesta turister hamnar först i eller kring Budva. Budva är den stad som är mest besökt i hela Montenegro. En underbar kuststad. Vi vill dock redan nu uppmana dig att inte stanna i denna stad alltför länge då Montenegro har så mycket mer att erbjuda. Väljer du att stanna i Budva en större del av din resa så har du ett stort utbud i denna stad. Fester, nattliv, stränder, lyxhotell och massa massa annat. Du kommer inte att bli besviken

Ta dig vidare till Kotor, Tivat (Porto Montenegro), Herceg Novi. Städer som kan beskrivas som levande museum. Vackra kristallklara vatten som du kan bada i, underbara restauranger, kyrkor som finns ute på små öar, dessa städer som finns med på UNESCOS lista är definitivt värda ett besök. Sätt dig på en vacker restaurang vid det kristallklara vattnet och smaka på den underbara montenegrinska maten. Mat som uppskattas av alla besökare i Montenegro är den kända maträtten cevapcici. Cevapcici tillagas i större delen av Balkan och är en nationalrätt. Det kan aldrig bli fel med några cevapcici efter en underbar dag i Montenegro.

Vill du ha lite mer äventyr? Det finns flera alternativ för dem äventyrliga turisterna. Besök Tara floden! Känd som ett av de vackraste floderna i världen. Det finns flera aktiviteter som erbjuds på denna flod. Åk ner för floden i en konot eller häng i en zipline. Utbudet förändras och det är bra att höras sig för med lokala guider vilka aktiviteter som erbjuds när du besöker Tara floden.

Är du sugen på paragliding? Denna aktivitet erbjuds nere vid kuststäderna. Kontakta lokala guider så hjälper de dig mer än gärna.

I Montenegro finns flera skidresorter uppe i bergen. Ett av de bättre hittar du i Kolasin 1450. Billigt och bra. Hyr skidor billigt och köp liftkort billigt.

Montenegro är ett kristet land där samtliga benämns ortodoxer då montenegriner tillhör den ortodoxa grenen av kristendomen. Ett av de vackraste kyrkorna kommer du att hitta i Montenegro. Ostrog kyrkan är otroligt vacker och är värt ett besök. Kyrkan byggdes i ett berg och kan beskrivas som en sagolik kyrka. I närheten av Ostrog kyrkan finns otroliga utsikter. Besök Hotel Sokoline och beskåda de Montenegrinska bergen.

Huvudstaden Podgorica är centrum för det ekonomiska. Montenegro vill framåt ekonomiskt och gör mer än gärna affärer med hela världen. Nybildade företag i Montenegro är välmående och det råder ett lågt skattetryck som gör att företagen får utvecklas utan påtryckningar från myndigheter. Utländska bolag som väljer att etablera sig i Montenegro har många fördelar. Klimatet, ekonomin och ett underbart land att äventyra i. Nackdelen bör nämnas resan nu. Montenegro utvecklas ständigt och ibland kanske inte myndigheterna hänger med vilket medför en del längre handläggningstider än man är van vid men i slutändan får du ett resultat som är mycket bättre än du förväntat dig.

Missa inte chansen i Montenegro. Här får du valuta för pengarna.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier