Några tips till dig som ska resa till Medellín

info@utrikesgruppen.se

Den evigt spännande staden
Medellín är en stad för människor som älskar att tänja på gränserna men fortfarande vill hålla sig inom lagarna. I denna stad är det inga problem att leva farligt men fortfarande överleva. Här finns mycket av det som inte finns i Europa och det som erbjuds höjer livsglädjen otroligt mycket. Låt oss berätta mer om denna stad.

Så fort du landar på Rionegros flygplats, vilket ligger cirka 35 minuter utanför Medellín så kommer du känna att människorna tar enkelt på livet och gärna vill att du har så kul som du själv önskar i deras stad. Du kommer förmodligen träffa på många roliga karaktärer, från taxichaufförer som visar dig det du frågar efter till människor runt om i hela staden.

Om du vet var du ska röra dig kan du maximera din resa. Vill du festa uppe i bergen där du anordnar din egen fest i en villa, inga problem. Föredrar du att festa på ett speciellt sätt, även colombianskt mått mätt – då finns det speciella barer med hästar. Fråga efter ”fondas en Medellín con caballos”, vilket översätts med barer i Medellín med hästar. Till dessa barer kommer inga turister och vi garanterar att du kommer få en dunderkväll som ingen annan turist får. Gå dit på rätt dag bara.

Var i Medellín ska man röra sig?

Om du reser första gången skulle vi rekommendera dig att bo i det mer turistiska området El Poblado. Här finns ordentliga hotell med den bästa servicen. Ha din bas i El Poblado men glöm inte att röra dig utåt för att se hela staden och utkanterna av staden. Använd UBER som transportmedel, det är billigare och bättre. Besök gärna Envigado, La 70 i Laureles som har en lång gata fylld av barer och restauranger. Vill du se mer av förorts Medellín kan du röra dig till Bello, där hittar du mycket action.

Det finns ett område som heter San Felix som ligger på toppen av bergen strax utanför Medellín. Här finns Medellíns bästa utsikter. Mycket bättre utsikter än bilden i denna artikel. Till San Felix kommer många ungdomar för att ha kul och ta det lugnt i sitt sällskap under kvällen. Det finns flera restauranger att välja mellan. På dagens är det populärt med skärmflygning.

Några goda tips på ställen att besöka

Medellín är en stad omringad av berg som ger dig möjligheten att se ut över staden från många härliga ställen. Oavsett vad du behöver så finns det oftast i Medellín. Bra inhemsk och internationell mat. Stora köpcentrum med de bästa märkena. Bra infrastruktur. Ordning och reda när du behöver det. Vänlig befolkning. Här ger vi några flera tips.

Det finns mycket mer att tipsa om men vi låter dig leta reda på resten själv.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök