När kan man resa igenBeställ föräldramedgivande när barn ska resa

Många ställer sig frågan när man kan resa igen. Just nu förekommer det regleringar för resor till vissa länder i världen men inte till alla. Vill du resa så går det, oftast utan komplikationer. Kontrollera bara vad som gäller så kan du få resa igen.

Ska du resa till ett land nu under coronatider rekommenderar vi dig att alltid ta kontakt med landets ambassad som du ska resa till. Ambassaden kan lämna viktig information till dig som du kan behöva ta del av.

Alla länder har inte stopp för turism. Det innebär att det går att resa även i coronatider. Vad du behöver tänka på är om landet kanske kräver att behöver uppvisa ett dokument som visar att du är fri från coronaviruset. Alla länder kräver inte det.

I övrigt kan det finnas andra regleringar som du behöver ta reda på. Vissa länder har återgått till det normala medans andra har inte gjort det.

Som regel kan man säga att nästan alla flygbolag kräver att du har en ansiktsmask på dig under flygningen. En del flygplatser kräver att du har på dig ansiktsmasken också. Dock har inte alla flygplatser detta som ett krav utan det är frivilligt.

Ska du resa med barn

Ska du resa till ett land med ett barn bör du kontrollera reglerna för föräldramedgivande. Länder har krav på föräldramedgivande när barn reser med en förälder, ensam eller med någon annan än föräldrarna.

Beställ ett föräldramedgivande här.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider