Nationellt id-kort för resor till England

Ska du resa till England?
Dessa regler gäller för dig som är svensk medborgare och innehar ett nationellt id-kort och ska resa till England eller de andra riksdelarna: Nordirland, Skottland och Wales, vilka ingår i landet Storbritannien. Svenska resenärer behöver ingen visering för inresa till England, Nordirland, Skottland eller Wales. Du behöver ha en giltig resehandling när du ska resa till Storbritannien.

Det nationella ID-kortet är inte giltigt för resor till England, Nordirland, Skottland eller Wales. Svenska medborgare måste ha med sig sitt pass för inresa. Tänk på att resa med ett giltigt pass. Det finns inga krav på att ditt pass måste ha en giltighetstid i mer än 6 månader när du ska resa till något av riksdelarna i Storbritannien.

Om du ska passera en brittisk flygplats på väg till ett annat land kallas det ”transitering”, ”transit”, eller mellanlandning. Svenska medborgare behöver inget visum till Storbritannien för att mellanlanda på en flygplats inom landet.

Resa med barn och ensamresande barn

Ska du resa med barn eller ska barnet resa ensam gäller strikta regler. Du måste kunna styrka att barnet har fått tillåtelse att resa in till Storbritannien. Vårdnadshavare måste skriva under en resefullmakt för minderåriga barn.

Du beställer resefullmakten via länken här.

Informationslänk om ländernas krav på medgivande för minderåriga som ska resa.

Informationslänk från svenska myndigheter om resor till Storbritannien med barn.

Vad är ett nationellt id-kort?

Ett nationellt id-kort är en identifikationshandling som styrker att du är svensk medborgare. ID-kortet har en giltighetstid på sammanlagt fem år. ID-kortet utfärdas på svenska och engelska. Du kan resa med ditt nationella id-kort inom hela EU.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier