Nederländska Adyen ansluter sig till Swish

Swish växer utomlands. Toppen för svenskt näringsliv internationellt.
Nu ansluter sig det nederländska börsnoterade bolaget Adyen till Swish. Det är det första utländska betalbolaget som börjar samarbeta med Swish. Detta fantastiska samarbete innebär att Adyen kommer att kunna hjälpa internationella nätbutiker erbjuda Swish som betalningslösning till sina svenska kunder.

Betalbolaget Adyen som även är en bank blir med avtalet den trettonde medlemmen av Swish. Betalningslösningen Swish lanserades 2012 och ägs tillsammans av Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Nordea, SEB samt Swedbank och Sparbankerna. Sedan grundandet har Ica Banken, Ålandsbanken, Svea Bank och Marginalen bank anslutit sig. Adyen är det första utländska techbolaget och den första icke-nordiska banken som nu ansluter sig.

När Adyen blir medlem i Swishnätverket kan bolaget utfärda Swish-avtal direkt till sina kunder, både på nätet och i butik där man swishar med QR-kod.

”Det kommer att vara till nytta för våra svenska, men även våra stora internationella kunder som hittills inte kunnat erbjuda Swish som betalningsmetod”, berättar Tobias Lindh, VD för Adyen i Norden och Baltikum. Fler utländska bolag, som i nuläget inte är kopplade till betaltjänsten, kommer snart att följa efter, tror Adyens vd Tobias Lindh.

Den danska neobanken Lunars vd berättar att de också ska in i systemet för att bli en del av den svenska infrastrukturen med Swish, Bankgiro med mera.

Svenskar konsumenter är eftertraktade internationellt

Närmare 8 miljoner svenskar och över 300.000 företag är i dag anslutna till Swish. Nästan 60 miljoner transaktioner genomför varje månad. Hälften sker till eller från företag.

Genom avtalet mellan Adyen och Swish har internationella företag möjligheten att effektivisera sina betalningslösningar – för att nå ut till den eftertraktade svenska konsumenten.

Om Adyen

Adyen grundades 2006 och är ett nederländska IT-bolag och bank med huvudkontor i Amsterdam. Företagets verksamhet är IT-lösningar för betalningar över internet. Bolaget har byggt ett fint inhouse system. Bland annat erbjuds debit- och kreditkort, banköverföringar och andra utländska betalmetoder.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier