Om medlemskapet

Vad händer om du får problem utomlands?

Bli medlem i Utrikesgruppen och få hjälp när du får problem utomlands. När du semestrar i en annan kultur skiljer sig värderingar och samhällssystemet. Att befinna sig ett nytt samhälle med ett system som skiljer sig från den svenska kan ge upphov till problem.

Känner du dig osäker och vill ha en extra trygghet för dig, familj eller vänner ska du definitivt gå med i Utrikesgruppen. Grunden i medlemskapet är att det ska vara tryggt för dig att ha med när du möter olika utrikesrelaterade svårigheter på destinationen.

Som medlem har du möjlighet att få stöd och råd i situationer som uppkommer utomlands. Det kan exempelvis förekomma i förbindelse med den kontakt och kommunikation du har med utländsk polis, ambassader, utländska myndigheter, flygbolag samt annat utrikesrelaterat.

Ditt medlemskap

Som medlem i Utrikesgruppen får du rådgivning och stöd:

  • om du är med i en trafikolycka utomlands
  • om du frihetsberövas utomlands
  • om du får rättsliga problem utomlands
  • om du är nödställd utomlands
  • om du är med om en annan olycka
  • om du blir sjuk utomlands
  • om du blir bestulen på pass och reskassa
  • vid tvister relaterade till din resa
 
Om våra medlemmar

Utrikesgruppens medlemmar reser över hela världen. De har kontakt med ambassader, utländska myndigheter, flygbolag, hotell och många andra. Medlemmarna möter olika kulturer och situationer hela tiden. Det gör att Utrikesgruppen står aktiva och förberedda inför våra medlemmars upplevelser utomlands.

Aktiv organisation

Utrikesgruppen finns till för dig som behöver hjälp i olika ärenden som rör utlandet. Genom vår utövning arbetar vi för att skydda svenska medborgare, skapa goda och varaktiga relationer mellan privatpersoner, företag, myndigheter, ambassader och nationer som hjälper till att utveckla och utforma politik, främja turism, utrikesrelaterade produkter och tjänster – men framförallt svenska intressen som vi företräder med världen som arbetsställe.

Observera att vägledning, stöd och råd inte alltid betyder att det är juridiskt bindande beslut.

Välkommen till ditt nya medlemskap hos Utrikesgruppen!

Värde för dig

Ansök om medlemskap genom att fylla i formuläret ”Bli medlem”. 

Rådgivning

Om något skulle hända på destinationen får du rådgivning av Utrikesgruppen.

Avsluta medlemskap

Vill du avsluta ditt medlemskap? Då kan du kontakta oss. Skriv till oss så hjälper vi dig: info@utrikesgruppen.se

Eller sök i specifika huvudkategorier