Utrikesgruppen

← Tjänster

Utrikesgruppen

Tjänster

Beställning passkopia

 • Information för beställning av passkopia. (Scrolla längst ned)Smiley face

  Information om passkopia

  När du beställer en passkopia behöver du fylla i samtliga uppgifter i som finns i beställningsformuläret. Klicka på ”gå vidare till beställning” för att stegvis fylla i samtliga uppgifter. Vid beställning så innebär det att vi lagrar en skannad eller fotograferad kopia av ditt pass för din säkerhet och bekvämlighet om ditt pass skulle försvinna, stjälas eller skadas. Du kan när som helst under din reseperiod begära ut din passkopia.

  Vad är en passkopia?

  En passkopia är en skannad eller fotograferad kopia av ditt originalpass. I kopian ska sidorna som visar din bild och övriga uppgifter om dig skannas eller fotograferas, därefter lagras passkopian hos Svenska Utrikesgruppen AB.

  Så skannar eller fotograferar du ditt pass

  I bilden kan du se ett exempel på hur ditt pass ska skannas eller fotograferas. Samtliga uppgifter ska tydligt synas med så bra upplösning som möjligt.

  passkopia

  Leverans betalningsunderlag

  Leverans av betalningsunderlaget sker till beställarens e-post adress. Betalningsunderlaget syns även i beställningsformuläret när beställningen har skickats in till Svenska Utrikesgruppen AB.

  Pris lagring av passkopia

  För att kunna lagra din passkopia hos Svenska Utrikesgruppen AB är detta förenligt med en kostnad om 295 kronor.

  Ej bindande

  Beställning är ej bindande och genomförs inte betalning kommer Svenska Utrikesgruppen AB inte att skicka ut några påminnelser eller inkassokrav.

  Tjänsten har en begränsad giltighetstid

  För din trygghet så raderar vi din passkopia dagen efter din reseperiod är över. Detta innebär att du endast kan begära ut din passkopia under tiden för din resa. Radering av din passkopia sker dagen efter det datum du har angett som datum för hemresa. Du uppger dina resedatum i beställningsformuläret.

  Leverans av passkopia

  Din passkopia levereras till den e-postadress du uppger i din beställning. Du kan endast begära ut din passkopia under din reseperiod.

  Säker digital miljö

  När vi får dina dokument lagras de elektroniskt i en säker digital miljö.

  Ångerrätt

  Ångerrätten gäller i 14 dagar. För att utnyttja ångerrätten så behöver du skicka ett meddelande till: info@utrikesgruppen.se

  Utrikesgruppen är ett privat aktiebolag

  Samtliga tjänster som tillhandahålls av Utrikesgruppen och via webbplatsen representeras helt i privat regi. Utrikesgruppen är ingen ambassad eller något konsulat och har heller inte blivit tilldelad tjänsterna som återfinns på webbplatsen utan bolaget agerar istället på privat basis med egna privata medel och särskilda ekonomiska och politiska intressen.

  Välkommen till Svenska Utrikesgruppen AB, Org.nr 559210-2445, ett svenskt aktiebolag med säte i Stockholm.

Eller sök i specifika huvudkategorier