Pincett handbagage eller andra vassa föremål

Här kan du läsa om vilka regler som gäller för pincett på flyg eller andra vassa och trubbiga föremål. Du som reser med pincett behöver kontrollera så att föremålet inte kan förväxlas med ett vasst eller annat trubbigt föremål. Säkerhetskontrollen på flygplatser kommer att säkerhetskontrollera dina föremål i handbagaget.

Vi får ofta frågor om resenärer får ta med sig en pincett. Ja, du får resa med pincett så länge föremålet inte är vasst. Inga restriktioner finns för varken incheckat bagage eller handbagage. Du får alltså ta med dig pincett när du reser med flyg.

Andra exempel på föremål som är vassa och trubbiga som du får ta med dig på flyget men endast som incheckat bagage är:

Baseball- och brännbollsslagträn, Batonger, Isklyvare, Knivar, med blad över 6 cm, Klubbor, Pincetter, Rakblad, Saxar, med blad över 6 cm, Sablar och Svärd, Tapetknivar, Yxor (alla typer)

Observera att ovan föremål inte får tas med som handbagage.

Andra vassa föremål som inte finns med på listan

Listan ovan är exempel på vassa eller trubbiga föremål. Det finns andra produkter som räknas som vassa och trubbiga föremål men som inte är med på listan. Är du osäker på om ditt föremål för tas med på flyget som handbagage eller incheckat bagage? Kontakta alltid ditt flygbolag för att ta reda på mer. Flygbolag kan alltid svara för vad du får ta med dig på flyget och till destinationen.

Får man ha rakhyvel i handbagaget?

Nej, du får inte ha rakhyvel i handbagaget. Rakhyvel räknas som ett vasst föremål och måste tas med i ditt incheckade bagage.

Kom ihåg att det kan finnas vissa flygbolag och länder som kan ha andra regler. Detta innebär att vissa flygbolag och länder har restriktioner på ovan föremål. För att kontrollera om andra flygbolag eller länder kan ha andra regler ska du kontakta ditt flygbolag.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier