Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Tjänster

Registrera hund från utlandet

Registrera importerad hund 

Alla hundar i Sverige måste märkas med ett unikt id-nummer och registreras i Jordbruksverkets centrala hundregister, även hundar från utlandet som nu bor i Sverige. Uppgifter om ägaren ska också stå med i hundregistret.

Även om du har registrerat din hund från utlandet, exempelvis hos Svenska kennelklubben så måste du även registrera hunden och dig som ägare i hundregistret hos Jordbruksverket.

Din hund måste märkas med antingen tatuering eller mikrochip.

Vilka uppgifter måste du lämna

För att kunna registrera din hund behöver du lämna uppgifter om ägaren och hunden.

Hundens uppgifter
 • Mikrochipremsa eller chipnummer / Tatuering/Tång-ID
 • Tilltalsnamn
 • Färg
 • Teckning eller särskilda kännetecken
 • Födelsedatum (ÅÅÅÅMMDD)
 • Ras
 • Kön
Ägarens uppgifter
 • Personnummer
 • Namn
 • Adress, postnummer, postort
 • Telefonnummer

Tjänsten kostar 340 kr.

I tjänsten ingår en förtryckt blankett, utskrift, frimärken och kuvert.

Beställning är ej bindande och genomförs inte betalning kommer vi inte att skicka ut några påminnelser eller inkassokrav.

Leverans av betalningsunderlag sker till beställarens e-post adress samt framkommer betalningsunderlag i formuläret när beställningen har skickats in till oss.

Leverans av registreringshandlingar för hund sker till din adress.

Leveranstid för registreringshandlingar är maximalt två arbetsdagar och skickas med post.

Ångerrätten gäller i 14 dagar. För att utnyttja ångerrätten mejla oss på info@utrikesgruppen.se

Samtliga tjänster som tillhandahålls av Utrikesgruppen och via webbplatsen representeras helt i privat regi. Utrikesgruppen är ingen ambassad eller något konsulat och har heller inte blivit tilldelad tjänsterna som återfinns på webbplatsen utan bolaget agerar istället på privat basis med egna privata medel och särskilda ekonomiska och politiska intressen.

Välkommen till Svenska Utrikesgruppen AB, Org.nr 559210-2445, ett svenskt aktiebolag med säte i Stockholm.

Om din hund eller katt reser i sällskap med en djurtransportör så tas djuret omhand på ett närmare sätt med en transportör som är väldigt van vid hundar och katter och som aldrig lämnar djuret under uppsikt.

Så här registrerar du din hund

Du kan använda nedan formulär för att registrera din hund och dina uppgifter i hundregistret. När du registrerar din hund från utlandet använder Utrikesgruppen dina uppgifter för att slutföra registreringen hos Jordbruksverket. Detta genom att Utrikesgruppen lämnar en förtryckt blankett till dig som ska skickas till Jordbruksverket.

Du behöver endast skriva under handlingen du får skickad från oss, och därefter posta till Jordbruksverket. Frimärken och kuvert ingår.