Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

← Tjänster

Utrikesgruppen

Registrera ditt ägarskap bostad utomlands

Registrera ditt ägarskap för din bostad utomlands

Om du äger en bostad utomlands kan du registrera ditt ägarskap. Det gör du genom att fylla i formuläret. Du anger dina personuppgifter och uppgifter om den bostad du äger.

Vilka bostäder kan du registrera?

Alla former av bostäder, exempelvis:

Lägenhet
Villa
Fastighet
Småhus
Flerbostadshus
Radhus

Registrering

Du kan registrera ditt ägarskap oavsett om du bor i Sverige eller har flyttat utomlands. Registrering gäller fram till den dag du inte längre äger bostaden.

Du behöver bara registrera dig en gång som ägare. Detta gör du för att du vid en eventuell försäljning sedan ska få en kalkyl om du ska bli beskattad för kapitalvinsten i Sverige eller inte. För att kunna framställa en sådan kalkyl kontrollerar man om du är obegränsad eller begränsad skattskyldig i Sverige. Bestämmelserna om detta sker delvis efter kontroll i skatteavtal mellan Sverige och det land du har din bostad i.

Trygghet för ägaren

Ditt ägarskap är viktigt och du ska känna dig trygg i ditt boende utomlands. Genom att du registrerar ditt ägarskap för den bostad du äger i utlandet behöver du inte tänka på de skattejuridiska delarna i Sverige.

Bostaden i utlandet kan ägas på flera olika sätt, exempelvis: Direkt, genom aktier eller andelar eller vara en nyttjanderätt. Svenska regler kommer att tillämpas vid en klassificering av ägandeformen oavsett hur innehavet benämns i utlandet.

Registreringen tar cirka tre minuter att genomföra.

Registreringsavgiften är 8 900 kr och är en engångsavgift.

Beställning är ej bindande och genomförs inte betalning kommer vi inte att skicka ut några påminnelser eller inkassokrav.

Leverans av betalningsunderlag sker till beställarens e-post adress samt framkommer betalningsunderlag i formuläret när beställningen har skickats in till oss.

Ångerrätten gäller i 14 dagar. För att utnyttja ångerrätten mejla oss på info@utrikesgruppen.se

Samtliga tjänster som tillhandahålls av Utrikesgruppen och via webbplatsen representeras helt i privat regi. Utrikesgruppen är ingen ambassad eller något konsulat och har heller inte blivit tilldelad tjänsterna som återfinns på webbplatsen utan bolaget agerar istället på privat basis med egna privata medel och särskilda ekonomiska och politiska intressen.

Välkommen till Svenska Utrikesgruppen AB, Org.nr 559210-2445, ett svenskt aktiebolag med säte i Stockholm.