Res med ett tillfrisknandebevis istället

info@utrikesgruppen.se

Har du redan testat positivt för corona och ska resa utomlands? Då kan du resa med tillfrisknandebevis
Information om att resa med ett tillfrisknandebevis. Bevis på tillfrisknande för att resa. Ett tillfrisknandebevis är ett intyg som visar att du tidigare har haft covid infektion. Med detta bevis kan du resa till länder som kräver det. Har du fått ett positivt resultat kan du omvandla det till ett tillfrisknandebevis.

Klicka på länken här för att beställa ett tillfrisknandebevis.

Med ett tillfrisknandebevis slipper du testa dig för corona varje gång du ska resa. Reser du flera gånger kommer PCR test bli en dyr historia. Har du tagit ett PCR test och visat positivt kan du enkelt får resultatet omvandlat till ett bevis på tillfrisknad.

Vi går igenom hur du snabbt och smidigt beställer ett bevis på att du har tillfrisknat.

Enkla villkor för att du ska kunna få ett tillfrisknandebevis
  • Du måste ha testat positivt för covid-19
  • Testet måste ha utförts hos en mottagning ansluten till E-hälsomyndigheten
  • Det måste ha gått minst 11 dagar sedan ditt första positiva testresultat
  • Giltighetstiden är sex månader från testresultatet
  • Du ska ha fyllt 16 år och ha svenskt personnummer samt en folkbokföringsadress i Sverige. För barn under 16 år gäller att vårdnadshavare ska begära och få tillfrisknandebeviset för barnets räkning

De flesta mottagningar är anslutna till myndigheterna och du kan utan problem få tillfrisknandebevis.

PCR test VS tillfrisknandebevis för resor utomlands

Tar du ett PCR test varje gång du ska resa till ett land som kräver det måste du varje gång betala för det. Med ett tillfrisknande bevis slipper du kostnaderna för coronatester. Det är alltså mer kostnadseffektivt för dig som ska resa flera gånger.

Så beställer du tillfrisknande intyg
  1. Ladda upp ditt positiva covid-19 resultat här
  2. Inom några dagar omvandlas resultatet till ett tillfriskande intyg

Kontrollera alltid med landets ambassad om du kan resa med ett tillfrisknande intyg. Många länder i världen godkänner att du får resa in i landet om du har med dig detta bevis. Ytterligare information finns att läsa på E-hälsomyndighetens webbplats.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök