Resa billigt med barn

Skapa föräldramedgivande som gäller för barn som reser med en av vårdnadshavarna, annan person eller ensam.

info@utrikesgruppen.se

Om att resa billigt med barn.
Det är fullt möjligt att resa utomlands med barn, både prisvärd och minnesvärt. Att resa utomlands behöver inte spränga din budget. Med rätt planering och smarta strategier kan du och hela familjer resa till spännande platser utan att behöva tömma sparkontot.

Att boka din resa med god framförhållning kan spara dig mycket pengar. Leta efter billiga priser, exempelvis genom reserabatter eller genom olika sökmotorer som listar de bästa erbjudanden. Jämför sedan priser på olika resmål som passar både föräldrar och barn.

Var flexibel med era resedatum, vilket ofta är avgörande för att kunna hitta de bästa priserna. Undvik också resor på datum då många andra ska resa, då är priserna högre än vanligt.

Betala billigare på destinationen

Väl på destinationen kan du göra det billigare genom att välja ekonomiska boenden. Överväg att ta ett billigare hotell eller AirBnB. Man är ändå inte så mycket på hotellet. Om du väljer AirBnB har du möjlighet att laga egen mat. Se därför till att välja ett boende som har kök och kökstillbehör. Besök även lokala marknader för att köpa färska och prisvärda råvaror. Detta i sig är en spännande upplevelse.

Vid aktiviteter och upplevelser behöver du inte välja sådana som kostar pengar. Det finns en mängd utflykter som man kan göra gratis, bland annat: gå på stränder, vandra i parker och natur, se på kulturhistoriska objekt och mycket mer. Du sparar även pengar om ni använder kollektivtrafik, cykel eller promenader istället för en dyr hyrbil.

Fler exempel på upplevelser som är gratis

  • Utforska stadens centrum
  • Besök parker och naturområden
  • Gratis museer och gallerier
  • Lokala festivaler och evenemang
  • Strandnjutning
  • Vandring och utflykter
  • Lokal marknad och gatuförsäljning
  • Lokala kulturupplevelser
  • Cykelturer eller stadsvandringar
  • Besök religiösa platser och kyrkor

När minderårig ska resa utomlands

Tänk på att när en minderåriig ska resa utomlands ska ett föräldramedgivande skaffas. Dessa villkor gäller när minderårig reser ensam, med en av vårdnadshavarna eller annan person.Föräldramedgivandet skaffar vårdnadshavare online här.

info@utrikesgruppen.se

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök