Resa efter corona – covid 19

Foto: Atlas Green


Läs fler reseguider

Ska du resa efter corona. Hur kommer det att se ut efter att Covid-19-pandemin till slut avtar och människor börjar resa igen. Flygbolag, researrangörer och hela turistsektorn som helhet står just nu inför en ny utmaning från coronavirus-pandemin.

Vi tror att det nya normala kommer att innebära en övergång till vårt gamla resemönster inom sin tid. Det är bara en fråga om tid innan vi är tillbaka igen. Några större förändringar i hur vi reser kommer vi inte att få se. Vi kommer att kunna resa till platser precis som vanligt igen. 

Har du suttit hemma och bara längtat efter att kunna resa igen, undrar du var du kan resa efter corona och vill ha tips? Världen är fortfarande full av vackra platser. Här kommer tips på var man kan resa efter corona (covid 19).

Resa efter corona – 5 härliga destinationer

Vi listar fem härliga fullpoängare utanför Europa. Det är ödestinationer som vi vet att många ressugna gärna skulle vilja besöka. Det är avkoppling blandat med äventyr och kristallklara sköna stränder som aldrig sover. Ö-livet är riktigt härligt och det är inte långt kvar innan du får möjligheten att resa precis hur du vill igen. Upptäck något nytt, något fräscht, en speciell ö när du får möjligheten att resa efter corona igen.

1. Hawaii
Foto: Cosmin Serban. Hanauma Bay, Hawaii, USA.

Det är inte så konstigt att många drömmer om att resa till Hawaii som är Amerikas tropiska paradis: en grupp av öar, var och en med något unikt att erbjuda. Från naturens underverk och 5-stjärniga resorts i Maui till djungelparadiset i Kauai, kommer Hawaiiöarna att ge dig en upplevelse du aldrig kommer att glömma bort.

För dig som inte vet var du ska resa efter corona finns här vackra stränder, fantastiska djunglar, enorma vattenfall, utmärkt dykning och vågor i världsklass. Det finns så mycket att göra här, men glöm inte att luta dig tillbaka och njut av din strandtid! Hawaii är en attraktiv destination för många, smekmånad, surfare och familjer. Alla kommer hit.

Förutom det vackra landskapet finns det en livlig kulinarisk scen. Hawaiianskt kök brukade betyda konserver och de importerade allt, men så är det inte längre fallet. Från gård-till-bord-rätter till välsmakande festivalrätter återspeglar idag Hawaiis mat och dess mångfaldiga kultur.

Det finns sex stora öar att besöka på Hawaii: Kauai, Oahu, Molokai, Lanai, Maui och ön Hawaii! Var och en har sin egen distinkta personlighet, äventyr, aktiviteter och sevärdheter.

2. Caymanöarna
Foto: Marc Babin. Grand Cayman, Caymanöarna.

Är du redo att resa till Caymanöarna efter corona? Detta är ett brittiskt utomeuropeiskt territorium och överlägset den mest utvecklade ön av de brittiska territorierna. Förutom högklassiga boenden och restauranger som erbjuder hög kvalitet av mat har ön den fantastiska vita sandstranden Seven Mile Beach. Runt stranden ligger glänsande höghus och bostadsrätter som ger en Miami känsla.

Be människor att definiera sin idé om paradiset och de kan mycket väl beskriva Caymanöarna, en karibisk skärgård som är känd för sina vackra stränder och dykning i världsklass.

De mindre öarna Little Cayman, där iguanor bor, och Cayman Brac, med vandringsleder och en papegojereserver, är långsammare och mer jordnära för dig som vill vila ut på riktigt.

En resa till Caymanöarna handlar om att stänga av stressen. De extraordinära stränderna på alla tre öarna är perfekta för att lata sig. Caymanöarna är en riktig hit!

3. Réunion
Foto: Peter Marc. Réunion.

Lita på att en resa till Réunion efter corona kommer bli magisk. Ön är otroligt naturskön och har en häpnadsväckande mångfald av landskap. Förvänta dig att få möta fantastiska berg, smaragdskogar, tumlande vattenfall, panorama utsikter, energiska kuststäder och ett strö av vita eller svarta sandstränder – för att inte tala om den formidabla Piton de la Fournaise, en av världens mest tillgängliga aktiva vulkaner.

Med sin utomordentligt varierade terräng är Réunion en drömdestination för friluftsälskare. Vandring är en stor aktivitet på ön, men paragliding, mountainbike, forsränning, dykning, valskådning och ridning är också lätt tillgängliga för dig som önskar lite extra äventyr.

Réunion är fortfarande en oupptäckt hemlighet bland alla utom fransmännen. När du går in i Réunion kommer du officiellt in i Frankrike, trots att du är mer än 9000 kilometer från Paris. Detta innebär också att du kan flyga till Réunion utan stopp från Charles de Gaulle flygplatsen, så då lämnar du tekniskt aldrig Frankrike och kan därför komma in i landet som en EU-passagerare.

4. Barbados
Foto: Anthony Ingham. Barbados.

Barbados! Vilken härlig ö som bokstavligen är omgiven av vita sandstränder, safirhav och färgglada korallrev. Vem vill inte resa hit efter corona. Har du planer på att resa hit gör du dig själv förmodligen en semestertjänst. Mycket av det ” härliga goda” finns här.  

Den en gång brittiska (och nu Commonwealth-medlemmen) tropiska oasen är födelseplatsen för rom och producerar fortfarande några av världens bästa rom. Här finns en buteljeringsanläggning som ger provsmakningar och turer. En annan härlighet som skiljer Barbados från andra karibiska destinationer är dess mat. Besök intima lokala bistroer eller ät god mat vid havet. Det finns verkligen mat för alla på Barbados.

Barbados har ett varmt klimat året runt och som den mest östliga Karibiska ön finns här många bekvämligheter, vattensporter och ett skönt nattliv tillgängliga för turister. Den västindiska kulturen i Barbados är stark i familjeliv, mat och musik. De härliga stränderna erbjuder bra simning, snorkling och dykmöjligheter med utmärkta vind- och bodysurfingplatser för dem som söker mer spänning.

5. Madagaskar
Foto: Lewis. Lemur från Madagaskar.

Utan tvekan är Madagaskar en av världens mest fascinerande destinationer. Vill du resa för att se några av världens konstigaste djur efter corona? Madagaskar ligger utanför Moçambiques kust, i turkosvattnet i Indiska oceanen. Ön är hem för några av de mest underbara vilda djur som finns på jorden. Madagaskar är unik: 5% av alla kända djur- och växtarter kan hittas här. Öns signaturdjur är naturligtvis lemuren, men det finns många fler konstiga och underbara varelser och växter: märkliga insekter, hajar, grodor, orkidéer, baobabträd, palmer, fåglar, sköldpaddor. Listan fortsätter och är lång och uppseendeväckande. 

Det är sagolikt här med episka landskap. Den anmärkningsvärda fauna och flora matchas av episka landskap av en otrolig mångfald: du kan gå från regnskog till öken i en bilfärd inte längre än 250 km. Få platser på jorden erbjuder en så intensiv naturen. Det är en otrolig mix av natur och det känns som att alla former av natur som finns på jorden har samlats här.

Madagaskar är utmanande och här blir allt till ett riktigt härligt äventyr. Terrängen är fenomenal. Det finns så många aktiviteter har att vad du än gör så kommer du inte att ha tid för allt: vandring, dykning, mountainbike, kitesurfing, bergsklättring och mycket mer.

Du kan även sola och bada på Madagaskar då det finns gott om naturliga pooler i bergen, oförstörda stränder, hisnande dykplatser och hängmattor där du kan återhämta dig. Madagaskar är utan tvekan ett av Afrikas mest fascinerande länder och säkert ett av kontinentens mest unika.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier