Resa med barn till Frankrike

Upplev franska rivieran med barn


Beställ föräldramedgivande för resor med barn

Information till dig som ska resa med barn till Frankrike. Frankrike har mycket att erbjuda. Här finns allt från en härlig gammaldags fransk charm, otroligt vackra stränder och riktigt god fransk mat till pulserande storstäder. Utbudet är stort och passar både de äldre och alla små som ska följa med på resan.

När barn ska resa kan det vara bara att tänka lite extra på vad som är bra att ha med sig. Är det första utlandsresan för barnet så bör man vara försiktig och tänka på att det kan bli väldigt varmt om ni är på väg till en varm destination i Frankrike. Det är alltid bra att planera inför resan med barn.

En semester med barn till Frankrike innebär många saker att tänka på, exempelvis vad som är bra att ha med sig och hur det är att flyga med barn.

Passet

Kontrollera så att passet är giltigt 6 månader eller mer efter hemresan. En del länder kräver detta.

Visum

Som svensk medborgare krävs inget visum till Frankrike.

Fullmakt – föräldramedgivande

Föräldramedgivandet gäller för minderårigas utlandsresor och kan uppvisas till utländska eller svenska myndigheter, tullar, gränskontroller, kryssningsarrangörer eller flygbolag som kontrollerar att föräldern/föräldrarna har godkänt barnets resa. 

Försäkringar

Kontrollera om ni vill ha någon extra försäkring för barnet när ni reser till Frankrike.

Packning

Om du ska resa med bebis kontrollera att du har med dig allt som behövs, klädombyte, blöjor och annat viktigt.

Föräldrar eller andra resenärer som för första gången ska resa med barn kan ibland känna sig nervösa men det är naturligt. Flygtiden till Frankrike är cirke 3 timmar. Se bara till att ha med dig allt det praktiska som pass, biljetter, dokument och andra viktiga förberedelser.

Skulle du behöva uppsöka sjukvård kan du ha med dig det europeiska sjukförsäkringskortet som även kallas EU-kortet. Det underlättar att ha med sig detta EU-kort.

Frankrike med barn

Frankrike är barnvänligt och landet lockar massor av barnfamiljer varje år. Många som har rest till Frankrike med barn förstår varför. Här finns allt för dem små. Disney land i Paris. Franska rivieran. Vackra små och stora öar.

En resa till Frankrike med barn ger dig alternativ. Vill du bo flottigt och njuta av poolen eller lite enklare och spendera pengar på äventyr med barn. Fundera över vad ni tycker bli det bästa semestern för er för Frankrike har så mycket att erbjuda.

Ett tips när du ska flyga med barn är att ni ger er av lite tidigare till flygplatsen så att det inte blir stressigt med bagage incheckningen, passkontrollen och annat viktigt.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider