Resa med barn utomlands

info@utrikesgruppen.se

Informatiom om resor med barn som sker till andra länder.

När barn ska resa utomlands finns det en hel del att tänka på för dig som vårdnadshavare. Här kan du ta del av viktig information som gäller för barn som ska resa utomlands. En del av informationen är regler och krav som gäller för att barn ska få resa utomlands.

Barn måste ha sitt eget pass när de reser utanför Schengen-området. Tänk på att det specifika regler gäller för barn som reser själva, med bara en förälder eller någon annan person samt skolresor och liknande resor. För sådana resor gäller specifika bestämmelser om föräldramedgivande.

Viktigt att tänka på

  • Pass – kontrollera att era pass är giltiga minst 6 månader efter hemresan. Observera att även spädbarn måste ha pass för flygresor.
  • Visum – kontrollera om det land barnet ska resa till kräver visum.
  • Försäkringar – behöver ni någon försäkring för trygghetens skull? Tänk på att det inte är ett krav!
  • Åldersgränser – kontrollera flygbolagens åldersgränser för barn som reser själva.
  • Skaffa pass eller ID – om ditt barn inte har ett pass eller internationellt id-kort kan du skaffa det hos polisen.

Resa med barn intyg

Tänk på att barn inte får gå ombord på flygplan och resa till andra länder om ett intyg från vårdnadshavarna inte tas med. Länder och flygbolag har dessa regler, bland annat för att förhindra brott mot barn vid utlandsresor.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök