Resa med barn

Information om att resa med barn

Här går vi igenom viktiga regler och krav samt andra råd för barn som ska resa. Ska du resa med barn utomlands finns det några saker att tänka på. När barn ska resa ska föräldrar först och främst ge sitt tillstånd till att barnet får lämna landet. Detta görs här.

Resa med barn utomlands

När barn reser utomlands är det viktigt att man kontrollerar inresereglerna och andra viktiga saker som försäkring, att passet är giltigt mm. Ska du resa med barn utomlands corona. Då kan du kontrollera om det finns krav på coronatest hos landets ambassad. Reglerna ändras och många länder har inte som krav att barn ska uppvisa något coronatest men för att vara säker ska du kontakta ambassaden.

Resa med barn packlista

En packlista för barnsemester bör innehålla viktig medicin, solskydd, kläder och skor som skyddar. Ta med det nödvändigaste du vet kan vara svårt att hitta på destinationen. Om du behöver något ytterligare går det att köpa i landet du ska besöka men kontrollera detta så att packlistan blir komplett. Andra saker som är bra att ha med på resa med barn kan vara något som underhåller barnet under tiden ni flyger.

Resa med barn utomlands intyg

Länder har krav på att föräldrar ska ge sitt tillstånd till resan. Du måste då ha med ett intyg som styrker att barnet har rätt att resa utomlands. När du ska resa med barn utomlands beställer du intyg här.

Resa med barn i bil

Bilar kan bli mycket varma och luften dålig. Se därför till att resa säker med barn i bil. Lämna aldrig barnen ensamma i bilen. I värsta fall kan de dö.

Resa med spädbarn

När du reser med spädbarn är det viktigt att vara extra försiktig. Små barn tål inte sol och har i princip inget skydd alls mot starka strålar från solen. Se till att skydda spädbarn extra mycket. Ska du flyga med spädbarn kontrollera att barnet har allt det behöver. En semester med spädbarn kommer att vara speciellt och extra kul.

Barn resa själv

Barn kan resa själv men flygbolag och länder har krav på tillstånd som ska ges av föräldrarna.

Barn resor

Det finns många fina och härliga destinationer. Välj barn resor utifrån hur länge ni kan vara borta. Semester med barn utomlands är bra för barn och när ni åker utomlands kommer barnet att få uppleva nya saker som är positiva.

Åka utomlands med barn

Semester i Spanien med barn

Barn flyga själv

Flyga med barn

Åka utomlands med barn gemensam vårdnad

Fullmakt resa med andras barn engelska

Semester Polen med barn

Resa ensam med barn

Resa med barnbarn

Flygresa med barn

Resor med barn

Resa med barn Dubai

Resa med barn en förälder

Resa med barn utan vårdnadshavare

Utlandsresa med barn

Ensamresande barn

Ensamresande barn Norwegian

Ensamresande barn Arlanda

Ensamresande barn SAS

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier