Resa med medicin till Spanien

info@utrikesgruppen.se

Ta med medicin utomlands. Läs vad som gäller.
Ska du ta med medicin till Spanien är det viktigt att du förhåller dig till landets regler. Till Spanien kan du ta med dig medicin så länge du kan bevisa att din medicin är för personligt bruk och att du använder läkemedel för medicinering mot sjukdom. Du kan exempelvis ta med dig ett läkemedelsprotokoll som är en sammanställning över medicin du tar med dig. Du laddar ner ditt protokoll online.

Kontrollera alla inreseregler till en destination här.

När du reser utomlands ska du ta med dig dina mediciner i originalförpackningen. Detta görs för att du enkelt ska kunna bevisa att dina läkemedel har skrivits ut av läkare. På originalförpackningarna finns det etiketter med ditt namn på. Ta inte bort dessa när du reser då det är till styrkande att medicinen har skrivits ut till dig.

När tulltjänstemän ser att din medicin finns kvar i originalförpackningarna med etiketter på förstår tjänstemännen att du inte bär på olaglig medicin eller droger. Det är därför viktigt att du bär med dig samtliga etiketter och originalförpackningar tillsammans med en sammanställning i ett läkemedelsprotokoll.

Ta med dig ett läkemedelsprotokoll

Länder och tulltjänstemän vill att du ska visa att dina läkemedel är för eget bruk och för att behandla sjukdom. Du kan ha med dig ett läkemedelsprotokoll som ytterligare sammanställer dina mediciner när du ska resa utomlands. Du skaffar läkemedelsprotokollet online.

  1. Skaffa läkemedelsprotokollet här
  2. Fyll i dina mediciner
  3. Ladda ner protokollet och ta med på resan

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök