Resa med tonåring utomlands

info@utrikesgruppen.se

Information om att resa med tonåring.
Att resa med en tonåring utomlands kan vara både spännande och givande, men det finns flera viktiga aspekter att tänka på för att säkerställa en trygg resa för samtliga. Här kan du ta del av viktiga punkter inför din utlandsresa med en tonåring.

När ni har valt en destination är det viktigt att involvera tonåringarna i planeringsprocessen för att kunna öka deras engagemang för resan. Diskturera vilka aktiviteter och andra upplevelser som ni planerar att utforska på destinationen.

Kom ihåg att tonåringar kan vara äventyrliga och att säkerheten bör vara er högsta prioritet. Se till att alla har en reseförsäkring och följa lokala regler och rekommendationer.

Resehandlingar och dokument

Inför resan är det viktigt att kontrollera vilka resehandlingar som krävs för destinationen. Inom Schengen krävs nationellt id-kort eller pass. Till vissa länder kan även visum krävas. Se till att kontrollera samtliga inreseregler innan bokning av flygbiljetter.

Tonåringar som är minderåriga måste skaffa föräldramedgivande om de reser ensamma, med en av vårdnadshavarna eller annan person. Du skaffar föräldramedgivandet här.

Förbered för oplanerade händelser

Oavsett hur väl du planerar kan oplanerade händelser inträffa. Ha en plan för nödsituationer och se till att tonåringarna är medvetna om vad de ska göra om något oförutsett händer. Detta inkluderar att ha kontaktinformation till lokala myndigheter och ambassader.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök