Resa till Färöarna med båt (bilen kan tas med)

Du kan resa med båt till Föröarna och ta med bilen. Foto via Rogério Toledo.

Information om att resa till Färöarna med båt. Här kommer du att få uppleva en natur som är magnifik och absolut svårslagen. Platsen är nog den vackraste Norden har att erbjuda. Du kan enkelt resa hit med båt och vi går igenom hur du bokar båtresan från Sverige till detta mycket speciella land.

Du kan utforska Färöarna med din egna bil, husbil eller motorcykel när du tar båten – helt i din egna takt. Du kan även resa utan fordon men med bilen kan du flytta dig på ett sätt som gör att resan har färre hinder. Ta bilen till närmsta panorama utsikt över havet på bergen och sedan ned till fina vikingahus. På en kör-själv semester är det du som bestämmer.

Du kan resa med Smyril Line som är båtföretaget som anordnar resorna. Med deras kryssningsfartyg MS Norröna reser du över Atlanten i förvånansvärt bekvämlig komfort. Smyril Line har en snabb och smidig onlinebokning där du väljer enkelresa eller tur- och retur. Priset varierar beroende på vilken hytt du väljer. Det finns enklare hytter, familjehytter, hytter för två personer, dubbelsäng och även fina sviter. Många av hytterna har fönster med utsikt. Det finns även handikappanpassade hytter och om du reser ensam kan du dela hytt med andra.

När du reser med MS Norröna kan du njuta av en speciell utsikt i jacuzzin på däck. Du ser Atlantens vågor och kanske får du möjlighet att se någon val. Inomhus på fartyget finns ett matutbud och aktiviteter som inte kommer att göra dig uttråkad under resan. Bland annat erbjuds biograf med plats för 23 personer, bastu, gym och pool. Det finns tre restauranger och två kaféer. Båten känns spännande och ger intryck av ett genuint utbud.

En av Norrönas sviter. Perfekt utsikt!
Så reser du från Sverige till Färöarna med båt
  1. Res med bil eller flyg till Danmark.
  2. Båten går från Hirtshals, Danmark till Tórshavn, Färöarna
  3. Båtfärden tar cirka 37 timmar.
Res med Smyril Line

Smyril Line är det enda båtföretag som reser till Färöarna. Du kan boka din resa online på deras webbplats här.

Du kan välja att boka endast båtresan eller paketresor som de erbjuder. Om du väljer att boka båtresan har du den friheten du kanske söker efter på semestern. Alltså att du bara kan glida runt med bilen på ön och boka det hotellet du själv vill när det passar.

Lycka till med resan när du är på väg till Färöarna!

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier