Resa till Finland från Sverige

Ska du resa till Finland från Sverige?

Finland är ett mycket tryggt land att resa i. Sverige har flera goda transportförbindelser med Finland. Res med flyg, båt eller valfritt fordon.

Om någon olycka skulle ske på destinationen har du alltid möjlighet att bli medlem hos Utrikesgruppen. Som medlem får du trygghet, stöd och råd utomlands som kräver support. Det innebär bland annat att du får råd i situationer som är utrikesrelaterat. Här kan du bli medlem: Om medlemskapet.

När du reser till Finland gäller den nordiska passfriheten. Om du inte har med dig ditt pass måste du alltid kunna legitimera dig vid ett behov. Ta därför alltid med dig en giltig id handling när du reser till Finland.

Finland är ett land som i många delar liknar förhållandena i Sverige. Som nordisk medborgare har du i akuta fall rätt till läkarvård som är nödvändig inom den finska sjukvården som är offentlig. För att kunna få akut sjukvård när du tillfälligt vistas i Finland måste du kunna bevisa att du är en nordisk medborgare. Exempelvis genom att visa ditt pass eller sjukförsäkringskort från Europa.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier