Resa till Nigeria – att tänka på

info@utrikesgruppen.seBesök Nigerias profil

Information till dig som planerar att resa till Nigeria.

Det är ett stort land och det finns mycket att se. Landet är det folkrikaste i Afrika och betraktas ofta som kontinentens kraftverk. Rik på olja och alltmer tekniskt kunnighet. Det är också en viktig destination för affärsresenärer och dess blomstrande ekonomi är ett bevis på den glittrande storheten i huvudstaden Lagos.

Lagos har allt och lite till. Här finns restauranger, nattklubbar, konstgallerier och gallerior i världsklass med kommersiella skyskrapor. I Nigeria kan du också hitta mysiga byar, hisnande naturreservat och gyllene stränder; men se upp, politisk oro och terrorism gör vissa delar av landet osäkra.

Få svenskar reser till Nigeria men det är dags att öppna ögonen för detta speciella land. Det finns en brutal historia bakom landet men för dig som har koll på läget, vet var du ska röra dig och har den säkerheten du behöver – kan uppleva något riktigt speciellt.

Nigeria är kaotiska städer. Skådeplats för flera tidigare brutala inbördeskrig och Boko Haram. Det är ett landskap som är ärrat av olja och girigheten hos dem som kontrollerar det. Men tänk också på att Nigeria, med 186 miljoner invånare, är Afrikas mest folkrika land. Med ungefär en sjättedel av Afrikas befolkning är landet största ekonomin. Tänk på Nigerias många berömda författare, poeter och musiker, inklusive den första afrikanska Nobelpristagaren i litteratur. Nigeria har en komplex historia men framtiden ser ljusare ut. Genom att besöka landet och träffa dess medborgare kan du förstå Nigeria bortom stereotyperna.

Upptäck det bästa av Nigeria

Trots den negativa bilden av Nigeria så kan resenärer med ett öppet sinne och vänlig inställning resa till ett otroligt absorberande land. Upplev det häpnadsväckande kaoset i Lagos, de traditionella durbars, Benin-bronserna och muromgärdade städer, och njut av dess enskilt största kvalitet – den varma generositeten från människorna.

Även med en tät befolkning har Nigeria också natur, och det bästa stället att få lite frisk luft är i ”Gashaka Game Reserve”. Eller så kan du hålla dig aktiv med en vandring genom Shere Hills, eller vandra genom de sju Olumirinfallen. Nigeria har inte utvecklat sin turism lika mycket som man kan förvänta sig av ett så stort land.

I Nigeria finns ännu inte många turister.

Alltid tropiskt klimat

Nigeria har ett tropiskt klimat och temperaturerna är konstant varma året runt. Landets stora storlek innebär att det finns flera olika klimatzoner, var och en med sitt unika vädermönster. Vädret i Nigeria definieras dock generellt av dess våta och torra årstider. För större delen av landet sträcker sig den våta säsongen från april till oktober, även om regn börjar redan i februari i söder. Den torra säsongen löper från november till mars och för med sig den torra, dammiga harmattanvinden.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök