Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

← Tjänster

Utrikesgruppen

Resa till USA från Sverige

Information om att resa till USA från Sverige

Sverige har flera flygförbindelser med USA. Du slipper oftast mellanlanda då det finns direktflyg till USA från Sverige.

Svenska medborgare har normalt sätt viseringsfria resor till USA för turistbesök upp till 90 dagar. Det innebär att det endast krävs en elektroniskt ansökan. Den resehandlingar kallas ESTA (The Electronic System for Travel Authorization) och ansökan görs online här.

Det finns ett stort utbud av sjukvård i USA och den är allmänt god. Utan försäkring behöver du stå för eventuell sjukvårdskostnader själv. Som resenär är det därför viktigt att du har med dig en reseförsäkring/hemförsäkring som ska täcka eventuella sjukvårdskostnader i USA.

Om du reser till USA från Sverige rekommenderar vi att du blir medlem hos Utrikesgruppen om du skulle behöva råd eller stöd i USA. Detta om något dåligt skulle inträffa. Du kan bli medlem här.

USA:s larmnummer är 911.

Turista med bil i USA

Bilturismen i USA är populär och det är ett bra sätt att se landet. Bilvägarna är väl utbyggda och resandet med fordon i landet är oftast en förutsättning för att du ska kunna ta dig smidigt och enkelt till lokala platser.

Av många turister anses USA vara det ultimata landet för en bilsemester.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Vår välgörenhet

Senaste nyheter

Senaste reseguider