Resa utomlands under 18 intygBeställ föräldramedgivande här

Resa utomlands under 18 intyg. Här finns information om föräldramedgivande som är ett intyg för minderåriga vid resor.

Om du ska resa själv och är under 18 kräver resebolag, flygbolag eller andra researrangörer att du har med dig ett intyg som visar att din/dina vårdnadshavare godkänner resan. Du kan se kraven för varje land i tabellen.

När du ska resa utomlands och är under 18 år gammal kan du beställa ett föräldramedgivande som visar att att vårdnadshavaren godkänner resan, eller om föräldrarna har gemensam vårdnad ska båda vårdnadshavare skriva under föräldramedgivandet.

Intyg: Resa utomlands när du är under 18 år 

För dig som är under 18 år gammal och ska resa utomlands kan du  visa ett föräldramedgivande intyg till resebolag, flygbolag eller researrangörer. Intyget kan du även visa vid inresa till eller utresa från destinationslandet men även Sverige.

När du beställer ett föräldramedgivande behöver du fylla i samtliga uppgifter som finns i beställningsformuläret. Ett föräldramedgivande är ett samtycke från vårdnadshavaren/vårdnadshavarna till resa för ett barn / eller minderårig om denne ska: resa ensam, resa med en förälder eller resa med annan person.

Föräldramedgivande

Föräldramedgivandet ges ut av Utrikesgruppen med samtycke från en förälder, om denna har ensam vårdnad av barnet, – eller båda föräldrarna vid gemensam vårdnad. Föräldramedgivandet har ett start- och slutdatum som ska anges, vilket betyder att ni måste ange avresedatum och datum för hemresa. Föräldramedgivandet intyget gäller för en reseperiod, för resa utomlands för personer under 18 år.

Ett intyg om föräldramedgivandet ges ut på engelska och svenska i ett och samma dokument då det ska vara läsbart i hela världen. Du kan beställa föräldramedgivandet i det svenska eller i det engelska språket.

Föräldramedgivandet ska signeras av vårdnadshavaren / vårdnadshavarna.

Fullständig information om föräldramedgivandet och dess villkor finns att läsa mer om, och beställa här.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier