Reseförsäkring afghansk medborgare

Afghanska medborgare som ska besöka Sverige måste köpa en reseförsäkring innan tillfället för visumansökan. Reseförsäkringen för utländska medborgare på besök i Sverige kallas för besöksförsäkring. En afghansk medborgare som ansöker om visum ska vid ansökningstillfället styrka att man har inskaffat en besöksförsäkring eller likvärdig medicinsk försäkring.

En afghansk medborgare som ska besöka Sverige måste be den som är bosatt i Sverige köpa reseförsäkringen. Det är endast den person som bor i Sverige som kan teckna reseförsäkringen åt en medborgare i Afghanistan.

Du som bor i Sverige ska beställa och betala reseförsäkring åt din gäst. Tecknandet av försäkringen sker online. Den som bor i Sverige fyller i uppgifter om sig själv samt uppgifter om besökaren från Afghanistan. Beställ och betala för reseförsäkringen här.

Reseförsäkring, besöksförsäkring eller medicinsk försäkring är detsamma för en person som ska besöka Sverige. Försäkringen har bara olika namn beroende på vem du köper försäkringen av. Det är en individuell medicinsk försäkring som täcker kostnader upp till 30 000 euro. Försäkringen täcker även kostnader om afghansk medborgare behöver transport till Afghanistan vid dödsfall eller på grund av medicinska skäl.

Försäkring för afghanska gäster

En afghansk medborgare som kommer till Sverige ska vara medicinsk försäkrad. Om personen inte är försäkrad kommer besökaren att nekas visum. Det är därför viktigt att du som ska ta emot en afghansk medborgare i Sverige tecknar försäkringen innan ansökan om visum sker.

Så tecknar du reseförsäkring till afghansk medborgare

Försäkringen ska tecknas innan inresa i Sverige. Den person som ska besöka Sverige måste uppvisa att försäkringen har införskaffats vid tillfället för ansökan om visum.

Du köper försäkringen här. Fyll i samtliga krav på uppgifter. Bland annat ska uppgifter om besökaren samt den person som är bosatt i Sverige lämnas. Du måste även ange datum för besöket i Sverige. När du har fyllt i samtliga uppgifter måste du betala innan försäkringen börjar gälla.

>Publikation om krav på besöksförsäkring för utländska medborgare.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier