Reseförsäkring coronaLäs fler nyheter

Information om reseförsäkring och corona relaterat

Coronaviruset – vad ingår i ditt reseskydd och vilken ersättning kan du få. Många undrar vad som gäller vid ersättning från de olika reseförsäkringarna i samband med corona, så som sjukdom eller inställda flyg.

Generellt så får du ersättning om du drabbas av sjukdom eller är med om en olycka som gör att du måste avboka en resa. Kom ihåg att svenska reseförsäkringar inte täcker förlorade kostnader om UD eller Folkhälsomyndigheten skulle avråda svenskar från att resa till ett land eller en plats.

Om du känner oro inför corona och avbokar din resa kan du inte få ersättning. Vanliga reseskydd i hemförsäkringen gäller oftast för resor i upp till 45 dagar sedan gäller inte försäkringen längre.

En del försäkringsbolag erbjuder ett avbeställningsskydd som finns i deras utökade reseskydd. Avbeställningsskyddet behöver inte per automatik ingå i hemförsäkring utan det kan vara något du behöver teckna separat. Kontakta ditt försäkringsbolag för mer information om extra skydd vid resor.

Om du har varit sjuk i corona gäller din reseförsäkring om du vill resa. Försäkringen gäller som vanligt men du bör kontrollera om ditt medicinska tillstånd kan förvärras av en resa utomlands, då många försäkringar inte täcker kostnaderna får eventuell vård som du måste uppsöka om ditt medicinska tillstånd förvärras utomlands. Corona är en ny sjukdom och det flesta försäkringsbolag vet därför inte om sjukdomen kan innebära problem för dig även fast du nu är frisk. Kontrollera därför alltid med ditt försäkringsbolag om vad som gäller för just dig.

Om du blir sjuk eller satt i karantän

Om du skulle insjukna i corona eller satt i karantän så gäller din reseförsäkring som vanligt. Detta innebär att om du behöver vård så gäller reseskyddet i din reseförsäkring precis som för andra sjukdomar. Du kan få ersättning för läkarvård genom din reseförsäkring om du skulle insjukna i corona eller behöver transport hem.

Kom ihåg att de flesta reseförsäkringar inte ger dig ersättning för kostnader som kan uppkomma i samband med en karantän där du inte har insjuknat i corona. Reseförsäkringen för corona täcker heller inte kostnader som kan uppkomma om du skulle behöva förflyttas eller evakueras på grund av corona.

Komplement till hemförsäkring – reseförsäkring corona

För dig som ska resa utomlands är ett komplement till din hemförsäkring en väldigt god investering. Med en extra reseförsäkring får du trygg vård i din mobil under hela din utlandsresa. Skulle du få förstörda semesterdagar kommer du att få ersättning från första stund och första kronan om något skulle hända på din resa. En reseförsäkring där du kan komplementera är en billig och bra investering om något skulle inträffa.

Vanliga reseskyddet i din hemförsäkring gäller bara i 45 dagar och med anledning av detta kan ett komplement till din hemförsäkring vara något du behöver.

Denna artikel innehåller generella regler om reseförsäkring i samband med corona. För exakta uppgifter ska du kontakta ditt försäkringsbolag. Individuella bedömningar i samband med tecknande av försäkring kan ske och då kan annat gälla för just dig.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider