RESEFÖRSÄKRING

VÅR FÖRSÄKRING

Skydda dig med Utrikesgruppens reseförsäkring som är för dig upp till 70 år. Detta ingår:

  • Hela kostnaden för flygtransport till Sverige om du blir sjuk på resmålet
  • Gäller helt utan självrisk
  • Stanna längre på resmålet om du blir sjuk
  • Nya flygbiljetter när du behöver det
MER OM RESEFÖRSÄKRINGEN

Försäkringen täcker om du blir sjuk på resmålet som gör att du behöver köpa en ny flygbiljett.

Skulle du bli sjuk eller vara med om en olycka på resmålet som gör att du behöver vård i Sverige eller stanna på resmålet längre står reseförsäkringen för samtliga kostnader som uppkommer när du behöver köpa en ny flygbiljett.

Reseförsäkringen gäller helt utan självrisk, vilket innebär att du inte behöver lägga ut andra belopp för att kunna köpa en ny flygbiljett i samband med sjukdom eller olycka.

För att försäkringen ska gälla måste du ha en tur- och returbiljett köpt. Detta kontrolleras.

FRÅGOR OCH SVAR

Här finns svar på några av de frågor som kunder oftast ställer till oss. Skulle du ha andra frågor eller funderingar är du självklart välkommen att kontakta oss.

Ja, du kan köpa vår reseförsäkring även om UD avråder svenskar från att resa till ett specifikt land eller område.

Vår reseförsäkring täcker samtliga kostnader för nya akuta flygbiljetter med kommersiellt flyg om du blir sjuk eller är med om en olycka på resmålet som gör att du missar ditt flyg hem till Sverige eller om du akut behöver komma hem till Sverige på grund av sjukdom eller olycka.

COVID-19: Reseförsäkringen täcker om du skulle insjukna i viruset COVID-19, på samma sätt om du skulle bli sjuk eller vara med om en olycka på resmålet som gör att du behöver uppsöka sjukvård i Sverige omgående.

Vår reseförsäkringen täcker inte eventuella evakueringar i samband med naturkatastrofer, krig eller andra oroligheter.

Nej, du måste köpa reseförsäkringen redan innan avresan. Vi säljer inte reseförsäkringen till personen som redan har rest från Sverige. Det går dock bra att förlänga reseförsäkringen om du är utomlands.

Om du är utomlands och redan har en giltig reseförsäkring från Utrikesgruppen går det bra att förlänga reseförsäkringen. Kontakta oss via email: info@utrikesgruppen.se så hjälper vi dig.

Försäkring är giltig för dig upp till 70 år och när du reser med flyg. Du måste resa med flyg för att skyddet ska gälla. Du måste också innan skyddet köpts själv ha bokat en tur och retur resa.

PÅ RESMÅLET

Om du drabbas av akut sjukdom under din resa, omfattar reseförsäkringen kostnaderna för hemtransport till följd av detta. Detta innebär att Utrikesgruppen köper en ny flygbiljett till dig så att du kan ta dig hem till Sverige.

Kontakta Utrikesgruppens alarmtelefon när du blir sjuk på resmålet. Telefon +46762020210 eller maila till info@utrikesgruppen.se

BERÄKNA PRIS OCH KÖP RESEFÖRSÄKRING