Resevaccin för din semester

Information om resevaccin när du ska ut och resa. Innan din resa till vissa länder kan du behöva förbereda dig inför att ta ett vaccin som skyddar mot risker att drabbas av sjukdomar som vanligtvis inte förekommer i Sverige. Kontrollera om du behöver ett vaccin när du reser till länder som har allvarliga sjukdomar.

Genom att vaccinera dig kan du skydda dig mot flera av sjukdomarna som finns i andra länder. Exempel på sjukdomar som kan förebyggas med resevaccin är: Hepatit A (även kallat Epidemisk gulsot), Hepatit B, Meningo-kocksjukdom, Kikhosta, Influensa, Japansk Encefalit, Stelkramp, Gula febern, Kolera, Malaria, Polio, Fästingburen hjärninflammation, Tuberkulos, Rabies, Vattkoppor, Tyfoidfeber,

Ibland men inte alltid så innebär en resa utomlands inte alltid att bara köpa flygbiljetter och packa resväskan. Du kan behöva vaccinera dig beroende på var i världen du ska resa. Välj en trygg vårdgivare som du kan lita på när du ska vaccinera dig så att du känner att du är i trygga händer.

Så vet du vilket vaccin du kan behöva. Kontrollera vilka sjukdomar som är vanliga i destinationslandet genom att exempelvis fråga din vårdgivare. Välj en vårdgivare som har full koll på hela världen när du tar resevaccin. Se till att vårdgivaren också har de senaste uppdaterade rekommendationerna och vilka eventuella sjukdomsutbrott som för närvarande finns.

Vad är resevaccin? Det är den allmänna termen vi använder i folkmun för vaccin som rekommenderas inför resor utomlands. Ibland men mer sällsynt används namnet semestervaccin. En del vaccin är obligatoriska om du kommer från ett högrisk område, exempelvis där det förekommer gula febern – för att bli insläppt i vissa länder.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider