Rom från Dominikanska republiken är i världsklassBesök Dominikanska republikens profil

Om du letar efter rom från Dominikanska republiken har du kommit till rätt ställe. Nedan hittar du en hel del av dem. Det är inte mycket som är bättre än att kunna sitta på en strand med en serverad drink på en karibisk strand.

Rom är inte bara en drink i Dominikanska republiken – det är ett sätt att leva. Innan din resa till Dominikanska republiken kan du lära dig allt om romens historia, dess sorter och hur du kan smaka på det bästa ordentligt. Den karibiska romens rötter går djupt in i Karibiens historia. Regionens allra första destillation av romen ägde rum hela vägen tillbaka på 1620-talet när det upptäcktes i genom en biprodukt av sockerraffinering på karibiska sockerrörsplantager, dessa kunde jäsas till alkohol. Rom var inte bara en exklusiv dryck tillbaka i gamla dagar. För sjutton-hundratalsseglare användes det till och med som valuta

Namnet Rom

Ursprunget till ordet ”rom” är mildast sagt diskutabel. Vissa tror att ordet är hämtat från den sista stavelsen för sackarum, det latinska ordet för socker. Andra säger att det kan härledas från det brittiska slangsuperlativet (dvs. ”Att ha en romtid).

Dominikansk rom

Det ursprungliga Dominikanska republikens romdestilleri, Bermudez, grundades 1852, och det har fortsatt varit starkt sedan dess med sina högkvalitativa produkter. Om du kan spåra den, är Bermudez ’1852-aniversario-sort eftertraktad av aficionados för dess smidiga, robusta smaker. Brugal är en dag-till-dag rom för varje dags njutning – det är den bästsäljande romen i hela Karibien. Då vet du att det måste vara bra.

Brugal XV

Brugal grundades 1888 i Puerto Plata av Don Andres Brugal Montaner och skapade den första åldriga romen i Dominikanska republiken. Efter att ha exporterat produkten utomlands blev Brugal snabbt känt över hela världen och blev till och med nummer 1 rommärke i Spanien 2010! XV är favorit från Brugal-serien; det är en unik blandning. Resultatet är en smidig, fruktig smak med en något söt och långvarig eftersmak, med en doft av honung, torkad frukt och spår av karamell. Om det inte räcker med att läsa om det, kan du ta en rundtur i Brugal Rum Factory i Puerto Plata.

Bermudez 1852 Aniversario

Bermudez är det mest kända familjenamnet i den Dominikanska romindustrin. Det var Don Diego Bermudez, en av Christopher Columbus första följeslagare till Hispaniola, som förde sockerrör till ön för att utvinna alkohol, den främsta ingrediensen i rom. Ron Bermudez, som grundades 1852, var skaparen av Amargo Panacea, en berömd rom som var den första Dominikanska spritdrycken. Bermudez 1852 Aniversario är ett stort firande av företagets historia, och till och med presentationen av deras vintage-serie. 12 år gammal är denna rom som har en fruktig arom av banan, kokosnötter och lite russin. Elixir är slät och ganska torr. Smaken är en blandning av banan, plommon och körsbär med ett litet inslag av krämig vanilj och lång peppig finish.

Ron Barcelo Gran Platinum Rum

Ron Barcelo började som en dröm för den unga spanska Julian Barcelo som ville ha den bästa romen i världen. 1929 anlände Julian till Santo Domingo och grundade Barcelo & Co där han snabbt började producera en av sina första rom. Julian testade den lokala marknaden med olika experimentella rom tills att han fann sitt första val av produkt; Barcelo Blanco och Dorado lanserades och var en omedelbar succé. Framgången slutade inte där. När Ron Barcelo Imperial hamnade i hyllorna i butikerna blev den snabbt den mest internationellt belönade Dominikanska romen. Barcelo Gran Platinum Rum var den första vita romen i Dominikanska republiken, tillverkad genom att filtrera Gran Anejo för att uppnå en transparent kristallklar färg samtidigt som den åldrade romens smak bevarades. Aromen är rik med antydningar av citrus, rosa paprika, vanilj och torkad frukt, med en smak som kombinerar sötaktig citronsyra och eukalyptuskropp.

Siboney Reserva

Siboney har sitt urpsrung i Santo Domingo från 1920 och är en av de äldra rom-drycken som producerades på ön av Alfonso Cochon familjen. Tillverkad av lokala produkter i små mängder så sägs det att denna rom är en mer äkta dominikansk rom. Mognad i minst fem år i ekfat har Siboney Reserva en söt smak med intryck av mörk karamell, och kryddor av en liten fruktighet med en nötig och söt karamellfinish.

Vizcaya VXOP Cask 21

Vizcaya VXOP är tillverkad i Dominikanska republiken med traditionella metoder som går tillbaka till 1800-talets Kuba . Med hjälp av lokalt odlad sockerrör fermenterar Vizcaya sockerrörssaften i små partier innan den åldras under åtta år i ekfat. Cask 21 rom har en mycket smidig finish med smak av varm, rökig krydda, kanel, vanilj, kryddnejlika och ingefära följt av en touch av tropisk frukt. Denna rom har vunnit otaliga priser vid några av världens mest prestigefyllda tävlingar.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier