Rom från Venezuela – en specialitetBesök Venezuelas profil

Rom är för många människor exklusivt och en drink som förknippas med att koppla av på riktigt. Tillsammans med rom blir din sippande stund mer njutbart. Det känns väldigt rätt att ta fram en grym rom som man själv väljer efter smak och stil när man vill koppla av. Det finns så oändligt många rom i världen och det gäller att hitta rätt efter din egen smak och stil. Oavsett om du är hemma eller på en skön strand någonstans i världen kan du sippa på en härlig klassisk rom från Venezuela som får ditt sinne att koppla av.

Rom från Venezuela är minst lika mycket passionerad som landet i sin helhet. Det är smaker, det är äventyr och väldigt levande. Deras destillationsmetoder för att producera exceptionella roms är till för dig som ställer krav och vill ha rom som levererar på absolut högsta nivå. Venezuelaner kan rom och det vet världen.

Njut och ta det lugnt. Bra rom för pengarna kan man behöva leta efter och är det något venezuelansk rom är känt för så är det just det. Här kommer en lista på en av världens, enligt oss, härligaste rom.

Diplomatico Rum Reserva Exclusiva
Diplomatico Rum Reserva Exclusiva
Diplomatico Rum Reserva Exclusiva

Diplomatico Rum Reserva Exclusiva är en komplex blandning av kopparpanna som åldras i 12 långa år, har exklusiv kakao, torkad ingefära, kanel och kryddnejlika. Utvecklar bakade bananer med fudgesås och chewy toffee tillsammans med vanilj ek och en djupare smak av sirap tillsammans med pepparkakor, samt inslag av apelsinskall. Drinken kommer att framkalla en smak hos dig av chokladsås och den söta karamellen, fudge och tropiska dofter av frukt.

Diplomatico Rum Reserva är djup, livlig och har extremt förföriska smaker.

Santa Teresa 1796
Santa Teresa 1796
Santa Teresa 1796

Rom kommer alltid i en nästan perfekt blandning av smaker och Santa Teresa 1796 är inget undantag. Goda smaker som ger ifrån sig en blandning av kraftfullhet och mildhet av karamell, mandelsmör, bomullssocker och mycket gammal ek. Djupare aromer av vanilj, sherry och mörk karamell. Försmaken är perfekt balanserad och söt; genom midpalat är smakprofilen honad, något kakaoliknande, smörig till känslan och fullständigt dekadent.

Krämig och saftig. Känns som en klassiker som alltid får högsta rekommendation av allt ifrån riktiga provsmakare till partyprinsar.

Pampero Aniversario
Pampero Aniversario
Pampero Aniversario

100% mörk venezuelansk rom. De vita ekfaten lagras i Hacienda i Ocumane, Venezuela. Namnet Pampero kommer från gauchos som red på slätterna i Sydamerika. Den röda logotypen på etiketten visar en lokal cowboy som sitter på en häst i de venezuelanska slättarna som betonar dess äventyr.

Pampero Aniversario är en läcker premium, kontinuerlig gyllene rom från Venezuela. Den är fyllig och mycket fruktig, med en fruktansvärt jämn och beständig finish. Serveras bäst med cola.

Diplomatico Añejo
Diplomatico Añejo
Diplomatico Añejo

Väldigt rik mörk rom destillerad från melass. Åldras i använda whisky- och bourbonfat för att skapa en mjuksippande anjo som är kryddig och medelstor. Färdig nötig och kryddig smak. Härlig karamell med en fruktig touch av lite mandarin och banan. Väldigt smidig med en ung finish.

Diplomatico Anejo är en 4-årig gyllene mörk rom från Venezuela. Det är den yngsta i familjen Diplomatico.

Santa Teresa Claro
Santa Teresa Claro
Santa Teresa Claro

Santa Teresa Claro är en melassbaserad ljus rom som skapas genom att blanda roms som har åldrats i genomsnitt tre år i begagnade amerikanska ekfat. Claro är ljus och det första du kommer att få smaka är en touch av finmald socker – nästan bomullsgodisliknande. Första smaken av sockret försvinner snabbt ner över tungan och ner i halsen i. Den här romen är inte en sipper, den är kraftfull. När du har kommit förbi den ursprungliga chocken av brinnande alkohol, efter en si så där, två eller tre drinkar kommer du att börja hitta fina smaker av rostad kokos, banan och rå sockerrör. 

I ren form är Santa Teresa Claro stark och spritig men smakerna finns där. Claro är en utmärkt och nästan egentligen bara till för att användas som en blandningsrom. Den är idealisk för fester eller sommarsammanträden.

S.B.S Venezuela 2004
S.B.S Venezuela 2004
S.B.S Venezuela 2004

Utgåvan av S.B.S Venezuela 2004 visar att rom från Venezuela är i en unik klass för sig. Har du hittat till venezuelansk rom och redan fått sippa på drinkarna, då är du en av dem som förstår vad landet erbjuder för rom.

Romen kommer från ett enda fat med en flaska från en dansk buteljerare och destillerades av Venezuelas C.A.C.D. år 2004 för att mogna år 2018.

S.B.S Venezuela produceras för Single Barrel Selection och har en begränsad utgåva till 248 flaskor. Romen destillerades av C.A.C.D, som är ett företag i Venezuela med mer än 30 års erfarenhet. C.A.C.D är belägna i San Felipe, staten Yaracuy i Venezuela.

 S.B.S Venezuela 2004 är mild och söt ger av sig en mjuk och snäll touch av övermogna äpplen och lite kanel. Aromerna ger en känsla från dofterna av en julafton med torkad aprikos. Smaken är torr men inte överväldigande ek. Lite bränt irländskt kaffe – sockret blir djupare ju längre du har drycken på tungan och flyter sedan till en lätt och krämig rom med milda noter av ”dulce de leche”.

En avslutande mening: venezuelansk rom är som klippt och skuret för dig som redan är en livsnjutare eller för dig som vill vara det ibland.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier