Rumänien är världens snabbast växande resmål för britterBesök Rumäniens profil

En analys av gruppreseföretaget On The Go Tours samt med information från FN: s världsturistorganisation som gäller för turismen år 2018, har visat att Rumänien är det snabbast växande semestermålet för resenärer från Storbritannien.

Rapporten visar att det mellan åren 2007 och 2017 skedde en ökning med 638 procent av brittiska resenärer som besökte den expansiva europeiska nationen.

Det står klart för nästan alla som är involverade i den rumänska resebranschen att landet blir allt mer populärare, specifikt bland europeiska länder. Att gå runt i centrala Bukarest – särskilt under helgen – räcker för att övertyga dig om att landet är väldigt populärt. Det är lika troligt att du får höra människor tala engelska och en mängd andra språk som rumänska på Bukarest gator.

Rumänien har öppnat upp sig för resenärer från hela Europa sedan landet anslutit sig till den Europeiska unionen 2007. Tack vare överflödet av lågpris-flyg som nu förbinder landet med resten av Europa gör det möjligt för landet att fokusera mycket på turism.

Nästan tre miljoner utländska turister besökte Rumänien 2018, en ökning med 7,5 procent jämfört med 2017. Dessa siffror ligger fortfarande bakom grannlandet Bulgarien, som lockade mer än åtta miljoner utländska turister under 2018.

Majoriteten som besöker Rumänien gör det genom en weekendresa till huvudstaden men många inom den rumänska resebranschen betonar att mycket av landets bästa finns utanför huvudstaden. Bukarest och badorterna har mycket att erbjuda, inte minst deras fantastiska nattliv men för att upptäcka det verkliga Rumänien erbjuds många turister att komma ut på landsbygden. Landets vackra bergskedjor verkar förbli oupptäckta – åtminstone på sommaren – av utlänningar.

Fagarabergen som ligger i mitten av Rumänien erbjuder några av de bästa vandringarna i Europa. Detta är ett område som många rumäner önskar att landet borde göra mer för att främja.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier