Så ansöker du om arbetstillstånd hos Migrationsverket

Ska du ansöka om arbetstillstånd? Här får du reda på hur du gör.

Det finns mycket att hålla reda på när du ska ansöka om ett arbetstillstånd. Alla papper ska vara iordning. Om något fattas tar ansökan längre tid. Dessutom är det viktigt att ansökan är korrekt och att du inte har missat något då arbetsgivaren och du själv vill komma igång med arbetet så fort som möjligt. Därför är det alltid bäst att ta hjälp av ett ombud som hjälper dig med hela processen.

Du kan skynda på processen och använda certifierade ombud för arbetstillstånd hos Migrationsverket. Dessa ombud har tillgång till snabbare handläggning hos Migrationsverket, vilket innebär att du får svar på din ansökan inom 10-20 dagar. En certifiering är en överenskommelse mellan en arbetsgivare och Migrationsverket som ger tillgång till en snabbare och enklare handläggning. Certifierade arbetsgivare levererar alltid kompletta ansökan via webben som gör att Migrationsverket kan ge ett beslut inom 10 eller 20 arbetsdagar.

När du ska ansöka om arbetstillstånd i Sverige finns det flera krav och villkor som måste uppfyllas. Bland annat ska arbetsgivaren ha alla försäkringar, ett utlåtande från facket, annonserat ut tjänsten samt andra krav som ställs av Migrationsverket. För att inget ska bli fel i din ansökan hjälper certifierade ombud dig med samtliga delar.

När du ska ansöka om arbetstillstånd ska du normalt sätt ha fått arbetstillståndet beviljat innan du reser in i Sverige. Men det finns undantag, exempelvis om du redan befinner dig i Sverige och tidigare ansöka om asyl. På webbplatsen finns instruktioner om hur du ska fylla i dina ansökan och vad du behöver bifoga med. Om du skickar in en ansökan på ett korrekt sätt ökar det dina möjligheter att få ett snabbare beslut. Därför kan du använda dig av ett certifierat ombud.

För privatpersoner som ska ansöka om arbetstillstånd

Om du är en privatperson som ska ansöka om ett arbetstillstånd för arbete i Sverige kan du få hjälp. Ett ombud hjälper dig mot en kostnad. Det innebär att du får hjälp med att ansöka om arbetstillståndet så att det blir rätt. Ombudet sköter om alla delar i ansökan och du behöver inte tänka på att komplettera med något ytterligare till Migrationsverket.

Om du behöver ett ombud kan du söka i listan certifierade ombud Migrationsverket.

För arbetsgivare

Många arbetsgivare i Sverige använder sig av utländskt arbetskraft. Oftast i lite större skala. Om du är en arbetsgivare som behöver hjälp med att få hit anställda till Sverige som ska arbeta kan du få hjälp. Som arbetsgivare slipper du kontakten med Migrationsverket och alla ansökningar. Istället hjälper ett ombud dig.

Ombudet hjälper till med kompletta ansökningar och gör det för alla dina anställda som behöver arbetstillstånd i Sverige. Det är ett smart sätt att få hjälp på. Du får istället fokusera på ditt företag och låter ombudet ta hand om pappersarbetet.

Är du arbetsgivare och behöver ett ombud som hjälper dig med arbetstillstånd för dina anställa kan du söka i listan certifierade ombud Migrationsverket för att hitta dit ombud. Du behöver inte besöka ombudet – allt går smidigt till online.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider