Här finns säkra volontärarbeten utomlands

info@utrikesgruppen.se

När du jobbar som volontär utomlands får du möjligheten att göra skillnad på din resa och hjälpa andra. Genom olika volontärprojekt kan du hitta platsen i världen som blir perfekt för dig som vill åka på en väldigt speciell och givande resa. Det finns flera sätt att volontärarbeta på. Du kan exempelvis välja att arbeta som volontär som en del av din egen resa du gör runt världen eller som en helt egen resa.

Det finns många olika kategorier du kan välja att volontärarbete i. Exempelvis kan du välja: Sociala förhållanden för barn och ungdomar, mänskliga rättigheter, djur, miljö och natur, omsorgsprojekt eller vårdprojekt och mycket mer. Varje projekt är unik och kommer att ge dig en upplevelse för livet genom all den kultur och alla upplevelser som finns på platsen. Världen är inte som hemma i Sverige. Genom resan kommer du att få erfarenheter som kan vara guld värda för dig i framtiden.

Att engagera sig i ett volontärprojekt är en utmaning, både psykiskt och i vissa fall även fysiskt. Var beredd på att komma kulturen och världen riktigt nära när du ställs inför utmaningar som ibland kan vara svåra att föreställa sig på distans.

Att vilja hjälpa andra kan aldrig vara fel men du bör alltid fundera på varför just du vill göra det utomlands och också välja ett projekt där du har inställt på att göra något som utvecklar både dig och platsen du besöker. Volontärarbete handlar om att sträcka ut en hjälpande hand. Det är viktigt att inse att det inte blir en vanlig semesterresa utan faktiskt ett jobb där du förväntas att vara aktiv och engagerad i volontärarbetet.

Genom ditt skolarbete har du kanske möjligheteten att lägga delar av din skolgång, exempelvis genom praktik och åka på en volontärresa. Prata med din skola och lärare om detta är möjligt för just dig. Enligt uppgift finns det även möjlighet att volontärarbeta med studiemedel från CSN, exempelvis om du läser språkkurs eller har en obligatorisk praktik. Kontrollera detta mer genom att kontakta CSN eller prata med din skola.

Hur länge pågår en volontärresa?

Volontärresor har olika vistelselängder. Vissa är från 1 vecka till cirka 1 år beroende på vilket projekt det är. Men det finns längre. Det är bra om du på förväg kontrollerar hur länge du kan faktiskt kan vara borta från Sverige.

Viktigt att välja en trygg arrangör av volontärresor

Det är alltid viktigt att du väljer en trygg och pålitlig aktör som organiserar volontärresor till länder i världen. Hör för dig om just din aktör har erfarenheter och goda referenser. Har du kanske en vän som har volontärarbetat? Prata med din vän och be hon eller han att dela sina erfarenheter med dig. Ett tips är att du lägger särskild vikt att samarbeta med en volontärarrangör som erbjuder välorganiserade och kända projekt.

Eftersom det finns så många olika projekt är det viktigt att du väljer rätt och inte bara tar första bästa volontärresa och åker iväg utomlands. Kontrollera att du har rätt reseförsäkring, rätt vaccin, eventuellt visum klart och andra viktiga delar och detaljer som gör din vistelse på bortaplan så säker och trygg som möjligt.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök