Se upp för Colombianska tullen. Beslagtar svenska pass i Medellín.

info@utrikesgruppen.se

Enligt uppgift beslagtas svenska pass på flygplatsen i Medellín (José María Córdova International Airport)

Det Colombianska ryktet

Colombia vars rykte genom åren präglats av mord och knarkuppgörelser har fått en uppsving i turism. Särskilt städerna Medellín och Cartagena har år efter år lockat ett stort antal svenska turister till dessa vackra städer och vi förstår varför.

Colombia har den charm och attraktion svenskar efterlängtar.

Här varvas romantiska gränder med breda affärsgator, gourmetrestauranger med enkla barer, hantverksbodar med exklusiva märkesbutiker. Res till Colombia för en unik upplevelse.

Låt dig dock inte luras av den charm som Colombia efterlämnar.

Colombianska myndigheter vägrar svara på varför svenska pass kvarhålls hos tullen

Korruptionen på Medellíns flygplats kvarstår.

Du bör vara särskilt vaksam på den internationella flygplatsen i Medellín som egentligen ligger i Rionegro, ca 30 minuters bilfärd från de centrala delarna av Medellín. Korruptionen är utbredd och tullpersonal på flygplatsen i Medellín som oftast inte talar någon engelska beslagtar svenska pass utan några grunder eller misstankar alls och kvarhåller dessa pass i flera timmar utan någon giltig eller rimlig förklaring.

Som svensk bör du vara medveten att ditt pass kan komma att beslagtas vid in- och utresa från flygplatsen i Medellín och du bör ägna stor uppmärksam kring detta och tillkalla hjälp om tullpersonal försöker att beslagta ditt pass.

Har du drabbats på flygplatsen i Medellín? Ta då omgående kontakt med oss.

Vi på Utrikesgruppen har varit i kontakt med myndigheter i Colombia men har tyvärr inte erhållit något svar.

Det svenska passet är ett av världens mest värdefulla pass

Det svenska passet är en värdehandling med en hög status i världen

Pass är en värdehandling och ska därför behandlas som en sådan. Det ska förvaras på ett sådant sätt att det inte förkommer eller blir stulet. Sverige har på olika sätt via politiker, företag, samarbeten över landsgränserna med mera kommit att bli ett mycket respekterat land och det är därför viktigt att du rapporterar till svenska myndigheter alternativt till en svensk ambassad eller konsulat om du misstänker att myndigheter i andra länder har för avsikt att beslagta ditt pass utan giltiga skäl.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök