Se vulkan på Island och vulkanutbrott

info@utrikesgruppen.se

Foto via unsplash.com/@stilltane4ka

I vårt nordiska grannland finns natur som slår nästan allt. Det är helt underbart på denna vackra ö. Allt från riktigt fantastiska varma källor till magnifika vulkaner. Island är spännande, det är en sak som är säker. Ön som känns långt bort är en våra närmaste grannar och har mycket gemensamt med oss. En resa till Island är alltid speciell.

Island är landet av is och eld. Det är ett naturligt underland fyllt av vackra glaciärer med det fina arktiska vädret. Det är, utan att överdriva – dramatiska landskap med en otroligt unik skönhet. Ska man gifta sig med något land så är det nog Island man ska välja.

Island har mycket och kallas också vulkanernas land. De vulkaniska krafterna är några av landet mest populära underverk. Många människor besöker Island för att bevittna landet vulkaner och underverken de har skapat och faktiskt fortsätter att skapa. Åk hit och få chansen att se ett av jordens mest dramatiska fenomen.

På Island finns det cirka 130 aktiva och inaktiva vulkaner som du har möjligheten att se. 30 av dessa har aktiva vulkaniska system. För inte så länge sedan upplevde Reykjavik ett vulkanutbrott för första gången på 800 år. Det eldsprutande Fagradalsfjall kanske bara är början på startskotten för ännu fler vulkanutbrott i landet. Islänningarna är inte rädda för vulkanutbrott utan istället är de otroligt stolta över vad deras land har att erbjudande – ett levande eldhav på några ställen. ”Det är viktigt att komma ihåg att hotet mot liv och hälsa på Island under vulkanutbrott är minimal.”

Många vill besöka vulkanområden på Island

Vulkanutbrottet på Island tros bli ett av landets mest besökta turistmål den kommande tiden. Det är inte så konstigt då flera av världens mäktigaste vulkaner finns här. Mixa sevärdheterna på Island. Här finns allt från spektakulära vattenfall, otroligt fridfulla fjordar och ett väldigt vänligt folk. Islänningar är ju våra bröder, så hit måste svenskar komma för ett besök under sin livstid.

Varför finns vulkaner på Island?

Island ligger mitt på den atlantiska kontinentalsprickan där den geotermiska och vulkaniska aktiviteten extra livfull. Hela 30 av alla vulkaner efter istiden har haft ett utbrott de senaste två århundradena och följer blir av naturen att underjordiskt uppvärmt vatten förser en stor del av alla invånare med mycket billigare uppvärmning.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök