Semesterlista 2021 – 2022 mall – digital semesterlista

Information om semesterplanering och semesterlista. Det är en mycket bra idé att planera sin semester både du som är företagare och som privatperson. Här finns goda tips och vad du bör tänka på inför din planering av semester.

I Sverige finns det en skyddslag som heter semesterlagen vilket innebär att arbetsgivare ska se till så att anställda tar ut fyra veckors semester varje år. Som anställd får man spara in 5 semesterdagar. Normalt sätt ska semesterledigheten ”huvudsemestern” tas ut under tiden mellan juni till augusti. Detta gör den anställde och arbetsgivaren i samråd med varandra. Som anställd har du möjlighet att komma överens med arbetsgivaren om när du kan ta ut din semester. Om man är bunden till ett avtal, exempelvis ett kollektivavtal som enligt bestämmelserna ger anställd rätt att ta ut semester vid ett visst datum då ska man följa kollektivavtalet.

Det är väldigt bra att planera semester för alla anställda med en semesterlista. Låt anställda lämna in önskemål och sätt också ett datum för när planering av semestern ska vara klar. Det är alltid bra att ha tillgång till dokument eller digital semesterlista som gör det lättare att planera semestern. Som företagare kan du lämna över planering till anställda. Det är enkelt och smidigt. Man kryssar mer eller mindre bara för vilka datum man önskar ta ut sin semester på. Som företagare får du en översyn över semesterplanering och kan därför planera verksamheten och personalomsättningen mycket bättre i företaget – med företagets och personalens bästa i fokus.

Fastställ hur många semesterdagar dina anställda har och kommer att ta ut. Håll koll på sparade dagar och om några dagar ska tas ut. Ordna semesterschema i en semesterlista i samråd med de anställda.

Digital semesterlista

Om du använder dig av en digital semesterlista har du många fördelar. I programmet kan du låta dina anställda skapa sin egen semesterlista. Anställda lägger in sina semesteransökningar och skickar dessa digitalt till dig som är ansvarig för personalen samt även andra ledigheter så som föräldraledighet. Allt gör det smidigare med en semesterlista istället för att muntligen eller i egna Word dokument hålla koll på semesterdagar som anställda ska ta ut och ansöka om.

Som företagare vet du att anställda värderar sin semesterledighet väldigt högt. Ha därför ordning och reda och låt de anställda veta att semesterledighet är något du som företagare också värderar högt. Nöjda medarbetare blir automatiskt goda medarbetare.

En semester gör mycket för det anställde som får möjlighet att vila upp sig och koppla av på destinationen oavsett var i världen det är. Det är därför alltid bra att den anställde för möjlighet att planera sin semester så bra som möjligt då en bra planering av semesterledigheten också innebär att semester på destinationen blir så mycket bättre med en god planering.

Anställda behöver tid på sig att boka flygbiljetter, se sig efter om vilket hotell och vilka upplevelser man ska boka under semestern. Om den anställde har familj och vänner som ska med på resan krävs det också planering därför är det alltid viktigt att kunna ha en semesterlista man kan planera efter.

Börja planera semestern

När du har börjat planera semestern och vilket datum du vill börja ta ut semestern på är det ända som fattas att välja destination. Vilken destination väljer du? Många svenskar föredrar så klart en semester där det är varmt och soligt. Därför tror vi att du också gör det.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider