Sista minuten-resor – viktigt att tänka på detta

info@utrikesgruppen.se

En sista minuten-resa är en resa som passagerare bokar tätt inpå avresedatumet. Många gånger kan resan vara billigare när det är en sista minuten-resa som säljs men det behöver inte alltid vara det. Det som är viktigt att tänka på är om du som passagerare uppfyller alla officiella inreseregler i landet. Många glömmer att kontrollera landets regler för passagerare. Det händer ofta då passagerare har bokat sin resa tätt inpå dagen för avresa. Använd därför onlineverktyget Destinationskollen.se innan du reser.

Sista minuten-resor kan vara bra för dig som letar efter bra erbjudanden och där du samtidigt har flera luckor i din kalender. Kan du resa anpassningsbart är det ofta en prismässig fördel, detta då priser på resor skiljer sig från dag till dag. Du hittar din destination på flera webbplatser hos researrangörerna i Sverige som erbjuder sista minuten-resor-

Innan du reser iväg är det viktigt att du kontrollerar alla inreseregler. Åker du iväg utan att ha förberett dig kan resan behövas ställas in. Vad händer om din destination kräver visum eller om stannar för länge, så kallad over stay. Vissa länder kräver att du ska ha en giltig retur- eller vidarebiljett eller vaccinationsintyg.

Slipp förstöra semestern – använd Destinationskollen.se

Destinationskollen kontrollerar så att du uppfyller alla officiella inreseregler. Du slipper vara orolig över att du har missat något krav som kan göra att du nekas inträde i landet. Genom kontrollen får du exempelvis reda på om du kan resa med: vanlig pass, nationellt id-kort, provisoriskt pass, resedokument eller främlingspass.

Du får även reda på alla inreseregler som gäller för landet, vilket bland att är:

  • Om du är viseringsfri
  • Hur länge du får stanna i landet
  • Om du behöver tomma sidor i passet
  • Om ditt pass behöver ha en specifik giltighetstid
  • Vilken resehandling du kan resa med
  • Om du behöver visa att du har tillräckliga ekonomiska medel för hela resan

Kontrollera alla officiella inreseregler innan din sista minut-resa

Du får svar på vilka regler som gäller inom några minuter. Fullständiga officiella inresekrav skickas till dig ett dokument. När du gör en kontroll ser du till att du är klar att resa.

  1. Klicka dig vidare till inresereglerna här
  2. Ange din destination

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök