Sköna kläder att flyga i

info@utrikesgruppen.se

Resa ensam med barn intyg
Resa ensam med barn – skaffa föräldramedgivande intyg.
Vi har frågat flera av våra resenärer om vilka kläder som är skönast att resa i. Alla berättar att mjukiskläder är de bästa och skönaste kläderna, helst en tröja med luva. Det finns flera orsaker till varför mjukiskläder är det perfekta plagget att resa i.

När du reser tar det oftast många timmar att komma fram till din destination. Du börjar resandet redan när du stiger ut från dörren hemma. Därifrån tar du dig till flygplatsen, du går igenom incheckning, säkerhetskontrollen för att slutligen boarda planet. Ibland kan du även behöva göra en mellanlandning.

Det är skönare att sitta med mjukt och skönt sittande kläder under en hel flygning, speciellt under en långflygning. Att flyga med åtsittande kläder kan bli riktigt jobbigt. Jeans är verkligen jobbiga att resa med.

Att ha en tröja med luva, förenklar och gör det lite varmare under en flygning, i synnerhet om man ska ta en tupplur.

Stort misstag att resa i shorts och tunna kläder

Många resenärer som ska resa till en varm destination eller kommer från en destination där vädret är varmt har ibland som vana att klä sig väldigt tunt. Det är vanligt att se resenärer mitt i vintern resa från ett varmt land till Sverige med shorts och t-shirt.

Detta är ett stort misstag att klä sig så tunt då det kan bli riktigt kallt i en flygkabin. Vi rekommenderar ingen att resa med tunna kläder oavsett om man ska resa till en destination där värmen är högre.

Föräldramedgivande för minderåriga

När minderåriga ska resa utomlands ska ett föräldramedgivande skaffas när barnet reser ensam, med en av vårdnadshavarna eller annan person. Föräldramedgivandet skaffas online hos officiella Utrikesgruppen.

Skaffa föräldramedgivandet här.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök