Skydda företagsnamn internationellt härBesök EU:s profil

Ska du skydda ditt bolagsnamn utomlands och i EU finns det en hel del att tänka på. Skydda ditt varumärke som kan vara den värdefullaste tillgången ditt bolag har.

Ditt varumärke är något du använder som skiljer sig från andra företag. Det kan vara namnet, symbolen, logga eller någon tjänst, eller hela ditt företag. Det vanligaste är att man skyddar sitt företagsnamn. 

Registrera och skydda ditt företagsnamn i EU med EU-varumärke. Utrikesgruppen hjälper dig att registrera och skydda ditt företagsnamn till EU:s immaterialrättsmyndighet. Vi skriver ansökan i det svenska språket men måste enligt EU regler också ange ett andra språk som kan användas vid en eventuell process vid invändning, hävning eller ogiltighet. Andra språket måste vara engelska, tyska, franska eller italienska. EU:s immaterialrättsmyndighet heter European Union Intellectual Property Office.

Vilket varumärke – skydda företagsnamn utomlands

Ett ordmärke: (Det vanligaste)
Ett ordmärke representeras med ord, bokstäver, siffror eller andra tecken som kan skrivas.

Ett figurativt märke:
Ett figurativt märke representeras med bilder, grafik eller bilder; ett figurmärke innehåller inte ord eller bokstäver.

Figurmärke som innehåller ordelement:
Ett bildmärke som innehåller ordelement kombinerar användning av bilder, grafik eller bilder med ord eller bokstäver.

Ett formmärke:
Ett formmärke representeras med en tredimensionell form, till exempel den faktiska produkten eller dess förpackning.

Vilket alfabet ska du registrera bolagsnamnet med? Om ditt varumärke inte är med romerska tecken, kan du exempelvis välja grekiska för det grekiska alfabetet eller bulgariska är i det kyrilliska alfabetet. Ett varumärke som använder en kombination av tecken från olika alfabet (t.ex. latin och grekiska) bör ansökas som ett figurativt varumärke.

Det går att välja mellan dessa alfabet: Svenska, bulgariska, tjeckiska, danska, holländska, engelska, estniska, finska, franska, tyska, grekiska, kroatiska, ungerska, italienska, litauiska, lettiska, maltesiska, polska, portugisiska, rumänska, slovakiska, slovenska och spanska.

Varor och tjänster

När du ansöker om ett EU-varumärke måste den innehålla en lista över varor och / eller tjänster som ska täckas av märket. Välj dina varor och / eller tjänster noggrant eftersom du inte kan lägga till fler varor och / eller tjänster i ett senare skede av din ansökan. Tänk på hur du vill utveckla ditt varumärke i framtiden innan du lämnar in ansökan.

För varje vara och / eller tjänst du vill förknippa med ditt varumärke med läggs en kostnad om 50 euro på för de två första därefter 150 euro. 

Priser

För att kunna skydda sitt företagsnamn internationellt i EU är avgiften för närvarande 850 EURO. Om du behöver hjälp med att ansöka om EU-varumärke för att skydda ditt företagsnamn kan du kontakta Utrikesgruppen som hjälper dig med detta.

Kostnaden för ett ansöka om varumärke i EU är 850 euro. Om varumärket ska gälla i två varumärkesklasser tillkommer en kostnad om 50 euro. För varje varumärkesklass man lägger till tillkommer det 150 euro. Klasser är ungefär som när man lägger till SNI kod i Sverige.

Utrikesgruppen tar ut en hanteringskostnad om du vill ha hjälp med din varumärkesansökan.

Skriv till info@utrikesgruppen.se

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider