Skydda håret utomlands

info@utrikesgruppen.se

Foto: Element5 Digital


Läs fler nyheter

Tips för dig som vill skydda håret utomlands i solen. Solen kan få ditt hår att blekas och torkas ut. Det kan hända att du upplever att ditt hår då blir svagare och tappar glans. Har du mörkt hår blir det lättare rödorange och blont hår får oftare en nyans av gul.

Du kan skydda håret utomlands i solen genom att använda bra hårprodukter med en solskyddsfaktor som passar dig. Du kan också använda och en keps eller hatt så för att skydda ditt hår. Det är bra om du då använder en keps/hatt som skyler hårbotten och topparna från solen.

Undvik att bada håret i pool då de oftast innehåller höga satser av klorhaltigt vatten. Om du är ljushårig kan mycket bad i en pool få ditt hår missfärgat. När du hänger i poolen så är det bra om du inte gör det direkt efter att du har tvättat ditt hår. När man tvättar håret så tar man nämligen bort hårets egna skyddande oljor som gör håret känsligare. Använd gärna en badmössa om du vill skydda dig lite extra. Även om du badar i saltvatten eller klorvatten är det bra om du sköljer av håret med sötvatten.

Ett tips är du kan blöter håret innan du badar i poolen. Blött hår suger inte åt sig lika mycket av kloret.

Håret torkas ut av sol så det är bra om man återfuktar håret med vårdande inpackning så ofta du kan när du är utomlands i solen. Det går bra att använda en hårolja som har UV-skydd.

Klipp dig innan du åker utomlands så klarar ditt hår mer av solen än slitna oklippta toppar. För att undvika att topparna ska bli torra så är det bra att använda hårvårdsprodukter som är anpassade efter just dig. Färga inte håret innan du åker utomlands då färgat mörkt hår snabbt kan bli dassigt och blekt.

Färgat hår kan skadas i solen och bli orange/gul och slits mer. Kloreti poolen kan påverka håret så att det blir grönt eller annan missfärgning.

Det är bra om du är sparsam med hårstyling produkter när du är utomlands i solen. Om du ska använda produkter får håret är det alltid bättre att använda sådana produkter som är speciella för användning i solen.

Använd ett bra solskydd speciellt anpassat för ditt hår för att skydda håret utomlands mot solen.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök