Sök visum till Indien här

Information om hur du beställer visum till Indien. När du ansöker om visum till Indien är det förenligt med en avgift som myndigheter i landet debiterar dig. Ett visum till Indien går att söka online och ger dig rätt att resa in i landet.

Ett indiskt visum är ett elektroniskt inresetillstånd som tillåter dig att resa till Indien. Visumet gäller för turism och affärsvisum till Indien. När du ansöker om visum sköts hela visumprocessen online, vilket gör det smidigt för dig som planerar eller ska resa till Indien.

Indien kräver att svenska medborgare ansöker om visum för att resa till landet. Om du saknar visum får du inte resa till Indien. När du ansöker om visumet utfärdas det elektroniskt vid godkännande.

Behöver man visum till Indien? Ja, visum till Indien för svenska medborgare krävs.

Ansök om e-visum till Indien i god tid

Ska du resa till Indien är det viktigt att du söker visum i god tid före avresan. Visumet tar cirka fem vardagar att utfärdas. Vid helgdagar kan det ta några dagar extra. Det är på ditt ansvar att du har fått visum utfärdat.

Vilka handlingar krävs

För att kunna söka visumet krävs att du fyller i vissa handlingar samt inkommer med ett foto. Samtliga nödvändiga handlingar är: en fullständig ifylld ansökningsblankett för visum, ett nytaget foto (50×50) med en vit bakgrund, skannad kopia av ditt pass där bild på dig visas, vistelseadressen i Indien samt din tur- och returbiljett.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier