Söka visum till Sverige från Marocko

Information om att ansöka om visum till Sverige från Marocko
Medborgare från Marocko som ska resa till Sverige behöver ett visum. Här finns information om vad du behöver tänka på samt hur processen går till. Det finns olika regler som man måste förhålla sig till innan visum och inresa i Sverige godkänns. Samtliga lagar och regler finns till för en reglerad invandring och turism.

Marocko, vars medborgare är med på listan över visumkrav för att resa in i Sverige. Det innebär att du som vill ta emot en besökare från Marocko ska bjuda in personen. För att kunna bjuda in personen i Sverige måste du fylla i en inbjudningsblankett.

När du har fyllt i samtliga uppgifter som krävs i inbjudan ska du skicka handlingarna till den person i Marocko som ska besöka dig. Personen ska i sin tur ta med sig inbjudan inför sin visumansökan på en svensk ambassad. Om ytterligare information krävs kommer ambassaden att meddela det.

Ett annat mycket viktigt krav för medborgare från Marocko är att de har en besöksförsäkring. Denna mediciniska försäkring måste besökaren från Marocko skaffa innan inresa i Sverige. Den person som bor i Sverige och bjuder in en marockans medborgare måste skaffa besöksförsäkring. Medborgaren i Marocko kan alltså inte själv köpa försäkringen.

Inför visumansökan för marockanska medborgare

Om du ska bjuda in en marockansk medborgare ska du ange datum för vistelsen i Sverige på den försäkring du ska teckna åt personen.

Du köper försäkringen här. Besöksförsäkring gäller för utländska medborgare på besök i Sverige och är ett krav inför visumansökan. Försäkringen ska alltid köpas innan inresan och bevis på att försäkringen inskaffats kan uppvisas under visumprocessen.

Säkra visumansökningar för medborgare från Marocko

För att processen med en visumansökan ska gå rätt till är det viktigt att ni tillhandahåller samtliga dokument och uppgifter som krävs. Om något fattas kan processen fördröjas ytterligare vilket innebär att den person som ska besöka Sverige kan behöva vänta längre tid än vad det skulle varit om alla dokument är iordning.

När du visar om bevis på försäkringen behöver du begära ett försäkringsintyg från försäkringen. Det får du automatiskt efter köp av besöksförsäkring.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier