Spansktalande länder i KaribienLäs om alla spansktalande länder i hela världen

Spansktalande länder i Karibien är: Dominikanska republiken, Kuba och Puerto Rico (territorium tillhörande USA). Här finns en lista över spansktalande länder i Karibien. Spanskan är det officiella språket i två länder och ett territorium i Karibien genom lag.

Spanska är världens fjärde mest talade språk, med över 570 miljoner talare, och det näst mest talade moderspråket.

Karibisk spanska (spanska: español caribeño) är det allmänna namnet på de spanska dialekterna som talas i Karibien. Det liknar den spanska som talas på Kanarieöarna och den som talas i västra Andalusien.

1. Dominikanska republiken – Officiellt de jure.2. Kuba – Officiellt de jure.3. Puerto Rico (territorium tillhörande USA) – Officiellt de jure.

Spansktalande länder med ett betydande antal som behärskar språket

Aruba – 74,3% eller 75 402 människor av befolkningen behärskar spanska. Cirka 7% av befolkningen i karibiska Aruba har spanska som modersmål.

Curacao – 56,3% eller 10 699 människor av befolkningen behärskar spanska. Cirka 5% av befolkningen i karibiska Curacao har spanska som modersmål.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

En tjänst från UG.se

Gör en destinationskoll här

Kontrollera att du uppfyller alla officiella inreseregler till ett land. Det är på ditt ansvar att ha koll på vilka regler som gäller för att du ska få resa.

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider

Eller sök i specifika huvudkategorier