Storbritanniens nya spännande poängbaserade immigrationssystem

Här kan du läsa om Storbritanniens nya immigrationssystem
Storbritannien lämnade Europeiska unionen den 31 januari 2020. I samband med utträdet upphörde den fria rörligheten mellan Storbritannien och Europeiska unionen, detta skedde den 31 december 2020. Från den 1 januari 2021 har Storbritannien ett nytt poängbaserat immigrationssystem (points-based immigration system) som i många avseenden är minst lika bra som den tidigare fria rörligheten.

Som EU-medborgare kan du fortsätta besöka Storbritannien i upp till sex månader utan att behöva ansöka om visum. Det innebär att du kan delta i många aktiviteter på plats i landet. Du får turista, besöka familj och vänner. Du får även utföra korttidsstudier och uträtta aktiviteter som relaterar till affärsverksamheter, exempelvis konferenser eller evenemang.

Storbritanniens nya immigrationssystem är ett bra system som ska prioritera färdigheter och talang framför personens ursprung. Det innebär bland annat att Storbritannien är med om att locka till sig världens talanger till landet. Med stor sannolikhet kommer landet att kunna stärka företagens kompetensnäring och företagens tillväxt med den nya systemet. Processerna med arbetstillstånd är snabba vilket ger en effektiv hantering så att arbetstagare kan komma till Storbritannien så fort som möjligt.

Om du är berättigad att ansöka om kan du påbörja din ansökan på den officiella webbplatsen GOV.UK. Det finns några kriterier som du måste uppfylla och du får antal poäng som kommer att krävas för det visum du ansöker om. Det finns detaljerad information på webbplatsen om hur du ska ansöka. Normalt sätt kommer du att få ett beslut inom tre veckor från att du besökt centret för visumansökningar eller om du använder ID check-appen när du ansöker om visum för att arbeta eller investera i Storbritannien.

Global Talent

Visumet Global Talent är ett spännande sätt att få arbetsvisum på i Storbritannien. Detta visum ska göra det möjligt för de allra talangfullaste personerna i världen att komma till Storbritannien – även utan ett jobberbjudande. Bland annat ska visumet Global talent inkludera personer inom digital teknik, konst (inklusive film, modedesign, och arkitektur), teknik, humaniora, erkända ledare och morgondagens ledare. Sammantaget ska Global talent visumet se till så att världens skickligaste människor är med och berika Storbritanniens expertis, ekonomi och samhälle.

Visumet är en del av ett STEM-snabbprogram som ske ge kandidaten en snabbare godkännandeprocess.

Många vägar till ett visum

Det finns flera alternativa viseringsvägar och specialiserade yrken som gör dig berättigad till ett visum i Storbritannien. Är du med i en Start-up eller är du en innovatör där du skapar något spännande? Då finns exempelvis Start-up och Innovator-visum. Det finns även ytterligare yrken i det nya immigrationssystemet som religionsministrar, idrottsmänniskor och kreativa människor.

Läs mer om det spännande systemet

Många bedömare tror att det nya systemet kommer ge Storbritannien en starkare ekonomi. De tror också på att många av världens talangfullaste kommer att söka sig till landet för att bygga sin affärsprojekt.

Vill du läsa mer om Storbritanniens poängbaserade immigrationssystem kan du göra det genom PDF introduktionen här nedan.

Storbritanniens poängbaserade immigrationssystem – introduktion. Du kan också läsa mer på den officiella webbplatsen GOV.UK.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider