Studera musik utomlands

info@utrikesgruppen.se

Foto: Spencer Imbrock


Läs fler nyheter

Är du en person som drömmer om att studera musik utomlands? Vägen dit behöver inte vara svår. Här kan du läsa mer om dina möjligheter. Information om musikstudier utomlands.

Om du älskar musik och vill ta din talang till en högre nivå är ett universitet utomlands ett bra alternativ. Om du strävar efter att skapa musik och bli den nya artisten som gör något nytt behöver du också inspiration och nya relationer. Ständig utveckling är ett måste.

Om du väljer att studera musik utomlands kan du oftast välja mellan olika inriktningar: Komposition, produktion, teknik, musikvetenskap, utbildning, musik.    sång, gitarr, bas, trummor, keyboards, songwriting, independent artist och dj. Vanliga ämnen är: Komposition, musikteori, musikproduktion, ljudteknik, music business, musikhistoria, musikjournalism, instrimentisering, orkestration och improvisation.

När du studerar utomlands på ett universitet kommer du att få arbeta med lärare som är experter på den internationella musikbranschen. Du kommer att få möjligheten att delta i olika spelningar med andra artister och band. Detta är en möjlighet för dig att bygga nya relation och ett musiknätverk som du kommer att behöva i din musikkarriär.

Välj ett universitet som du tror kommer passa dig. Många länder har en stark musikkultur och varför inte välja det landet. Gillar du musik från ett specifikt land – välj då det landet. Musikskolor utomlands har alltid ett nära samarbete med musikbranschen vilket kommer öppna en ny värld för dig. Ta vara på kunskaperna du kommer att få och utveckla ett internationellt nätverk.

Vad krävs för att studera musik utomlands?

Musikutbildningarna utomlands är öppna för alla att söka. För en del utbildningar behöver du bara visa prov på din musikaliska förmåga genom en audition eller genom att skicka ett demo eller exemplar till skolan.

Ta chansen att studera musik utomlands. Det finns flera aktörer som kan hjälpa dig kostnadsfritt med att välja rätt skola. De hjälper dig även med bostad och allt det praktiska som behövs inför dina musikaliska utlandsstudier.

Kreativitet i utlandet med ett annat språk

Om du vill bli en musiker men tycker att alternativen i Sverige inte är något för dig och vill satsa på en musikkarriär i ett annat språk, exempelvis engelska, spanska eller franska då är det absolut bäst att sikta mot utlandsstudier i ett land som talar det språket. USA, England, Australien, Puerto Rico har musikskolor och musikkultur av mycket hög kvalitet.

Vill du verkligen gå in för din musikkarriär kan du studera kortare stunder i länder som inte är lika kommersiella.

Sätt nya gränser

Sätt nya gränser i din musikkarriär genom att inte ha så många gränser. Gå från amatör till att utvecklas till ett proffs. Hitta din egen stil och mycket mer i musikens värld. Genom att vara en artist måste du ha ett litet konsekvenstänk.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök