Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Tjänster

Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB expanderar utomlands

Foto: Gravskotsel.net

Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB är ett privat aktiebolag som arbetar på uppdrag av gravrättsinnehavare och nära anhöriga där bolaget utför gravskötsel som bland annat innebär tvätt av gravstenar. Fram till nu har bolaget varit verksam över hela Stockholm. Nu tar de ett naturligt steg utomlands.

Bolaget registrerades år 2017 men själva kärnverksamheten startades under januari månad 2019. Många kunder lockades snabbt till bolaget för att få gravstenar tvättade. Med olika verktyg och medel får bolaget de mest smutsiga gravstenar åter som nya, vilket har gjort många gravrättsinnehavare i Stockholm glada.

Med fler än 5000 kunder redan under det första verksamma året har bolaget blivit en aktör att räkna med. Kunderna uppskattar bolaget och tjänsterna som utförs men samtidigt översvämmas de av människor som behöver annan hjälp och assistans runt gravplatser än den gravskötsel som idag erbjuds.

”Vi driver förändring i en helt bortglömd marknad. Kyrkogårdar och allt som tillhör kan ibland vara en känslig bransch att verka i men den är väldigt viktig, speciellt för människor som sörjer och behöver ro och frid. Många människor vill att tjänsterna runt kyrkogårdar ska vara enkla och inte så svårtillgängliga som det är idag”, säger kommunikationschefen Adam Lindberg, hos bolaget. Genom all den kontakt vi har haft med våra kunder har vi märkt att det fattas mycket runt kyrkogårdarna.

”Eftersom att det många gånger är känsliga uppgifter man får ta tag i så har det inte lockat till sig tillräckligt med människor till branschen som kan eller vill skapa förändring. Innovation i branschen har alltid varit som bortblåst och det vill Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB nu ändra på. Arbetsuppgifterna runt kyrkogårdar har i Sverige alltid lockats att skötas av Svenska kyrkan och en del kommuner. När det inte är renodlade privata aktörer som sköter om saker och ting, då vet vi ju alla att det brukar slöa ned innovationen ganska rejält”, säger Adam. ”Det behövs något nytt så att besökarna till kyrkogårdarna får känna mer sinnesro samtidigt som glädjen att få minnas sin förlust kan få upplevas på plats i fina kyrkogårdar”.

Första uppdraget utomlands

Det Stockholm baserade bolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB har nu fått sitt första internationella kontrakt. Bolaget har anlitats av montenegrinska markägare och kommer att i uppdrag få hålla ”skinande rent” i en framtida kyrkogård som planeras att byggas i landets huvudstad Podgorica. Byggstarten kommer att ske under tidigt 2021 och förväntas vara klar under samma år. Montenegro är ett naturligt steg framåt för Gravskötsel & omvårdnad. Verksamma personer i bolaget har tidigare varit engagerade i Montenegro med liknande projekt. Montenegriner gillar prestationer och svensk punktlighet, där placerar vi oss fint och kommer göra ett duktigt jobb, säger Adam.

I södra Europa ser kyrkogårdar ibland annorlunda ut till skillnad från norra Europa. Oftast finns det ingen central aktör som tar hand om skötseln av kyrkogården. Kyrkogårdar förlitar sig på att besökarna någon gång kommer och gör det fint runt den gravplats som man besöker. Men som det ser ut i dagens tider med mycket arbete, människor som ofta flyttar så räcker inte alltid tiden till.

Ny digital marknadsplats ska förenkla

Bolaget kommer under 2021 se över möjligheterna med att skapa en digital marknadsplats för allt som relaterar till gravsättning och kyrkogårdar i Sverige. En marknadsplats som kommer att förenkla processen för människor som ska gravsätta sina nära och kära samt därtill sköta gravplatserna.

Bolaget meddelar att det bland annat kommer innebära online funktionsbaserade tjänster. Tjänsterna kommer medföra att kunder i princip med ett endaste klick kan få välja vart, hur och när en person ska få begravas. Gravskötsel tjänster samt annan prästverksamhet, sorgesamtal och välsignelser på plats i kyrkogårdarna kommer också att digitaliseras på ett sätt som förenklar för kunderna.

Adam berättar vidare att anställda inom Gravskötsel & omvårdnad har väldigt god digital kompetens som gör att det nya projektet kan bli verklighet utan att man tar in vare sig nya friska pengar i bolaget eller externa IT-aktörer som bygger tillsammans med bolaget.

Begravningsblommor

Med den nya marknadsplatsen för gravskötseltjänster ska Gravskötsel & omvårdnad förenkla köpet och leveransen av blommor, begravningskransar eller begravningsbuketter m.m. till begravningsplatser. Anhöriga ska kunna ange gravnummer till gravplatsen så att leverans sker direkt till gravplatsen.

Med ett enkelt köp ska anhöriga kunna ange leveransplats av begravningsblommor direkt till gravplatsen där blommorna läggs vid intill gravstenen när än man önskar, exempelvis vid begravningsceremonin eller när en på året man känner eftertanke och vill skicka blommor och lägga hos den bortgångne.

Gravskötsel & omvårdnad ska erbjuda blombud / blommogram över hela Sverige. Från norra till södra Sverige. Det ska gå att beställa olika sorters begravningsblommor för omgående leverans. Exempelvis: begravningskrans hjärta, stående begravningsblommor, begravningskrans i olika storlekar, begravningskrans tulpaner, begravningskrans med omtanke, begravningskrans med bilder kommer att finnas i webbutiken.

#begravningsblommorsödertälje
#begravningsblommorekerö
#begravningsblommornorrtälje
#begravningsblommormalmö
#begravningsblommoralingsås
#begravningsblommorenskede
#begravningsblommordanderyd
#begravningsblommoreskilstuna
#begravningsblommorenköping
#begravningsblommorgöteborg
#begravningsblommorgävle
#begravningsblommorgotland
#begravningsblommorhelsingborg
#begravningsblommorjönköping
#begravningsblommorkristianstad
#begravningsblommorlund
#begravningsblommorlinköping
#begravningsblommorluleå
#begravningsblommornorrköping
#begravningsblommorpånätet
#skickabegravningsblommor

God stabilitet hos Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB

Redan första året klättrar Gravskötsel & omvårdnad uppåt med sin goda kreditvärdighet och ekonomi. Detta har Bisnode uppmärksammat och delat ut ett diplom med ”dubbel A”.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Vår välgörenhet

Senaste nyheter

Senaste reseguider