Svenskarnas resande har ökat dramatiskt

Skapa föräldramedgivande som gäller för barn som reser med en av vårdnadshavarna, annan person eller ensam.

info@utrikesgruppen.se

Svenskar reser mycket frekvent.
Under pandemin var resandet på mycket låga nivåer, men nu har resandet kommit igång ordentligt. Flera researrangörer ser kraftiga ökningar på resor. Efterfrågan är superhög och svenskarna börjar återigen köpa resor med både flyg och hotell som plockas ihop var för sig och charter. Den ökade efterfrågan tyder på att december 2023 och januari 2024 kommer vara fyllda med nya äventyrer.

Något som tydligt börjar bli populärare är reguljära flyg. Svenskar önskar allt mer flexibilitet i sitt resande där man får skräddarsy sin egen resa helt själv. Sådana resor innebär att man själv väljer reslängd, eventuell transit och mellanlandning, val av hotell och destination. Detta ger en friare semesterupplevelse.

Resesuget är alltid stort hos svenskarna, detta oavsett hur den privata ekonomin ser ut. Svensken har av allt att döma en egen sparkassa för just resor. Det är viktigt att få in någon eller några resor per år. Lärdomarna och upplevelserna utomlands tillsammans med vädret i Sverige spelar en stor roll i att Svenskar vill resa mycket.

Mest populära destinationerna för reguljärflyg vintern 2023/2024:

  1. Bangkok (1)
  2. Phuket (4)
  3. Malaga (3)
  4. Krabi (10)
  5. Gran Canaria (Ny)
  6. Alicante (5)
  7. Colombo (Ny)
  8. Santiago (Ny)
  9. Ho Chi Minh City (Ny)
  10. Manilla (Ny)

Svenskar reser mest i världen

Enligt rapporten ”A year in Travel” har bokningsstatistiken kring svenskarnas resande och resten av världen samlats. Enligt den statistiken visar siffrorna att svenskarna är de resenärer som rest mest utrikes i jämförelse med resten av världen.

Sammantaget visar svenskarnas resande att de är världsvana och att resandet är en betydelsefull del av livet.

Föräldramedgivande för minderåriga

Tänk på att minderåriga som reser ensamma, med en av vårdnadshavarna eller annan person ska ta med sig ett föräldramedgivande vid utlandsresor. Du kan läsa mer och skaffa föräldramedgivandet här.

info@utrikesgruppen.se

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök