Swedbank är ett hot mot vårt samhälle

info@utrikesgruppen.se

Sverige är ett fantastiskt land, ett fantastisk land att leva i, ett fantastiskt land att arbeta i. Men så har vi Swedbank som utan några lagliga stöd alls väljer att avsluta svenskars bankkonton. Svenskar som både bor i Sverige och svenskar bosatta utomlands. Swedbank som den storbank de är har makten att låsa ut dig från det svenska samhället. 

Sverige är ett av de första länderna i världen som helt går mot en digitaliserad ekonomi. Detta gör att vi svenskar är ännu mer beroende av de svenska bankerna för att bl.a kunna identifiera oss mot myndigheterna med ett Bank-ID – Ta del av hur Swedbank stänger ute oss svenskar utan några som helst lagliga stöd.

Det första man som bankkund tänker på när Swedbank avslutar samt spärrar ens bankkonton är att man exempelvis inte kommer att kunna inhandla mat till barnen för som vi i Sverige vet så går vi mot en digitaliserad ekonomi där i princip inga affärer, butiker eller restauranger längre ens vill ta emot kontanter och då Swedbank har avslutat dina tjänster innebär detta även att ditt bankkort slutar att fungera. Men det finns ett lika stort problem när Swedbank utestänger dig från banken. Det är nämligen att i samma veva som du blir av med dina bankkonton så blir du även av med ditt Bank-ID, en nödvändighet för att kunna identifiera dig mot olika myndigheter – Swedbank hotar alltså din plats i vårt svenska samhälle och det tycker vi inte att Swedbank ska ha rätt att göra.

Vi har tagit del av många historier där utlandssvenskar blir av med sina tjänster när man bl.a valt att studera utomlands, arbetat några år utomlands eller bara befinner sig på semester utomlands.

Varför avslutar Swedbank våra bankkonton? Ligger det något brott bakom?

I de fall vi har tagit del av har inte en endaste person varit misstänkt för något brott. Mönstret Swedbank följer är en mystisk gåta. Vi vet inte alltid varför Swedbank massnedstänger bankkonton. 

  • Kan det vara diskriminering
  • Repressalier
  • Personliga vendettor
  • Maktbegär
  • Listan kan göras lång med teorier

Att få en motivering till varför Swedbank väljer att avsluta tjänster efter tjänster och massnedstänger tusentals bankkonton är något man i princip aldrig får några svar på, dessutom får man i princip alltid ett anonymt beslut som inte är undertecknat av någon hos Swedbank

Anonyma nedstängningar av våra konton hos Swedbank

Swedbank har satt i system att vara anonyma när man väljer att stänga ned bankkonton och tjänster man har hos Swedbank. Ett genomruttet beteende som gör att man både blir frustrerad och inte vet vart man ska vända sig någonstans. Att vara anonym på det sätt som Swedbank är i sina beslut skapar en frustration hos den vanlige svensken eftersom att som vi ovan nämn går Sverige som förmodligen första land i världen mot en helt digitaliserad ekonomi.

Vart ska då de som inte har ett bankkonto och Bank-ID ta vägen? Det kanske man inte har tänkt på men dessa människor är lika mycket värda som någon annan men enligt Swedbank ska dessa stängas ute ur samhället för att Swedbank tycker det och inte väljer att motivera varför man stänger ute tusentals svenskar från det svenska samhället.

Vi blir kontaktade av utlandssvenskar som fått sina tjänster avslutade av Swedbank

En 74 årig man bosatt i Thailand får sina bankkonton nedstängda av Swedbank. Han kommer inte åt sin pension på ca 9 000 SEK och inte heller har han möjlighet att använda sitt Bank-ID för att kontakta pensionsmyndigheten för att styra om utbetalningen av sin pension till ett thailändskt bankkonto. 

Fyrbarns mamma på semester med sina fyra barn får samtliga av sina tjänster avslutade av Swedbank precis i början på sina semesterresa vilket tvingar mamman att kontakta svenska ambassaden i det land hon befann sig i för att kunna inhandla mat till barnen.

42 årig företagare inom import och export där större delen av hans verksamhet innebär affärer med företag i andra länder får utan förvarning samtliga av företagets tjänster avslutade vilket innebär att 23 anställda inte kan få sin lön.

54 årig man med fru får bägge sina bankkonton avslutade av Swedbank där Swedbank upplyser paret om att pengarna som finns på deras konto kommer att utbetalas med en avi som skickas till deras utlandsadress. AVI-checken kan dock enbart lösas in i Sverige. Ett land paret inte befunnit sig i sedan 20 år tillbaka.

Listan kan göras lång. Vi har tagit del av ett stort antal tragiska historier från svenskar som fått sina bankkonton avslutade av Swedbank. Ett sådant allvarligt övergrepp som Swedbank begår hade lätt kunna undvikas om det fanns lagar som förhindrar bankerna från att så enkelt låsa ut oss från det svenska samhället.

Vi behöver lagändringar som förhindrar bankerna att utan lagliga grunder avsluta vår rätt att ta del av det svenska samhället.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök