Sydkoreas nationalrätt

Bibimbap är den populäraste koreanska maträtten. Den görs på koreanskt ris tillsammans med en stark chilisås. Bibimbap blandas med olika sorters grönsaker, stekt ägg och kimchi. Ordet bibimbap betyder blandat mål.

De grönskar som blandas och ofta används i bibimbap är zucchini, gurka, rättika, blåklockans rot, svamp, sjögras, spenat, sojabönor och gosari. Rätten kommer oftast med nötkött, kyckling eller skaldjur. Ingredienserna kan variera lite från region till region. Det finns flera olika versioner av denna maträtt runt om i landet, där regionerna sätter sin egen lilla prägel på maträtten.

Under de senaste åren har Sydkorea blivit mer känd för sin teknik än sin mat. Men tack vare delikatesser som kimchi och andra nationalrätter, som har blivit en global sensation, börjar saker och ting förändras. Här är en lista över sydkoreanska nationalrätter du måste prova.

Bulgogi (marinerad nötkött)

En saftig och salt maträtt av grillat marinerat nötkött. Bulgogi är en av de mest populära koreanska kötträtterna i hela världen och rankades som den 23: e läckraste maten i världen enligt CNN Reses läsareundersökning 2011. Den grillas ofta med vitlök och skivad lök för att ge smak till köttet. Köttet förpackas vanligtvis i sallad och äts också traditionellt med ssamjang (en tjock, röd kryddig pasta).

Samgyeopsal (fläskremsor)

En av de mest populära koreanska rätterna i Sydkorea, Samgyeopsal består av grillade skivor fläskkött som inte marineras eller kryddas. De doppas vanligtvis i kryddor gjorda av salt och peppar blandat i sesamfröolja och förpackas sedan i sallad tillsammans med grillade vitlöksskivor, grillade skivor lök, strimlad grön lök och kimchi. Det är en av de vanligaste rätterna som nästan alltid finns i en koreansk restaurang över hela världen.

Kimchi (jästa grönsaker)

En av de äldsta och förmodligen de viktigaste rätterna i koreansk mat. Kimchi är en kryddig och sur maträtt som består av jästa grönsaker. Den är beredd med olika sorters ingredienser, men den vanligaste huvudingrediensen är kål. Kimchi är populärt bland utlänningar för sin unika smak, liksom dess höga näringsvärde, fiberinnehåll och låga kaloriinnehåll. För koreaner är det dock mest populärt på grund av dess betydande kulturella värde. Utan Kimchi anses middagen vara ofullständig.

Ddukbokki (kryddig riskaka)

Ddukbokki, även stavat tteokbokki, är en vanlig kryddig koreansk mat gjord av cylindriska riskakor, triangulär fiskkaka, grönsaker och söt röd chilisås. Det säljs ofta av pojangmacha (gatuförsäljare). Människor gillar ddeukbokki för kombinationen av kryddiga och söta smaker.

Samgyetang (ginseng kycklingsoppa)

En vanlig maträtt särskilt under sommaren, samgyetang är en traditionell soppa gjord av kyckling, vitlök, ris, salladslök, koreansk jujube, koreansk ginseng och kryddor. Det är känt att ha ett högt näringsvärde. Det är inte bara känt för sitt hälsosamma innehåll utan det är också populärt helt enkelt för sin krämiga och köttiga smak.

Utrikesgruppen

Utrikesgruppen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp
Dela på telegram
Dela på email

Våra tjänster & dokument

För dig som behöver hjälp i olika ärendet så har vi samlat våra tjänster på en och samma plats

Kategorier

.

Senaste nyheter

Senaste reseguider