Ta med medicin utomlands – detta ska du tänka på

info@utrikesgruppen.se

Här kan du ta del av information om vad som gäller för dig som ska resa med receptbelagd medicin utomlands. När du ska resa till ett annat land måste du kunna uppvisa att dina receptbelagda mediciner används för eget bruk och att du medicineras på grund av sjukdom. Du kan visa detta genom att med dig receptet eller läkarintyg.

Kontrollera alla inreseregler till en destination här.

Till din fördel är det bra om du tar med dig ett läkemedelsprotokoll för utlandsresor som är på engelska. Ett läkemedelsprotokoll är en sammanställning över samtliga läkemedel som du ska ta med dig utomlands. Du skaffar läkemedelsprotokollet online.

Tänk på att länder har regler för vilken läkemedel du får ta med dig in i landet. Oftast får du ta med dig narkotikaklassat och receptbelagd medicin så länge du kan bevisa att det är för personligt bruk, och att medicinen är till för din sjukdom.

Förvara läkemedel i originalförpackning

Det är väldigt bra om du förvarar dina mediciner i originalförpackningen när du ska resa utomlands. Detta är ett bevis att medicinen är just medicin och inte illegala droger. När utländska tjänstemän ser att du har din medicin i originalförpackning kommer de att förstå att du inte bär eller förtär illegala droger.

I läkemedelsprotokollet görs en sammanställning över dina mediciner tillsammans med originalförpackningen, om du fortfarande har kvar dem.

Så reser du med medicin

Länder och tulltjänstemän vill att du ska visa att dina läkemedel är för eget bruk och för att behandla sjukdom. Du kan ha med dig ett läkemedelsprotokoll som ytterligare sammanställer dina mediciner när du ska resa utomlands. Du skaffar läkemedelsprotokollet online.

  1. Klicka dig vidare till läkemedelsprotokollet här
  2. Fyll i alla uppgifter
  3. Ladda ner och skriv ut läkemedelsprotokollet
  4. Ta med dig protokollet till destinationen

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök