Tillfrisknandebevis Covid Stockholm

info@utrikesgruppen.se

Beställ ett tillfrisknandebevis istället för PCR

Du kan omvandla ditt positiva PCR test till ett tillfrisknandebevis. Du kan sedan resa med ditt tillfrisknandebevis som är ett bevis på att du tidigare har haft en corona infektion. Du använder beviset för inresa till länder som godkänner tillfrisknandebevis.

De flesta länder som har krav på PCR test godkänner även ett tillfrisknandebevis. Istället för att du ska betala för PCR test varje gång du ska resa kan du istället använda tillfrisknande intyg. Reser du dessutom flera gånger blir det mer kostnadseffektivt att du istället har med dig till bevis på tillfrisknad.

Du kan hämta ditt tillfrisknandebevis digitalt. Du behöver inte infinna dig personligen hos din klinik. Bor du exempelvis i Stockholm och behöver ett tillfrisknandebevis kan du hämta ditt intyg från valfri ansluten klinik.

Läs mer om vad som gäller

Har du tidigare testats positivt för corona är det enkla villkor för att du ska få ditt tillfrisknandebevis. Du kan läsa mer på Utrikesgruppens sida om tillfrisknandebevis här.

Så hämtar du ditt bevis på tillfrisknad

När du har testats positivt för corona är du tillfrisknad 11 dagar efter. Det innebär att du kan hämta till tillfrisknande intyg 11 dagar efter ditt första positiva test. Du laddar sedan om ditt positiva test.

  1. Ladda upp ditt positiva covid-19 resultat här
  2. Inom några dagar omvandlas resultatet till ett tillfriskande intyg

Ytterligare information finns att läsa på E-hälsomyndighetens webbplats.

info@utrikesgruppen.se

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Senaste nytt

Skapa ett föräldramedgivande snabbt och enkelt online. Gäller för barn som reser med en vårdnadshavare, någon annan än sina vårdnadshavare eller ensam.

Sök